10 lucruri atractive în viitor la școală

Bun, că tot începe școala probabil vă bucurați sau vă întristați sau poate nu vă pasă pentru că oricum este un eveniment ca oricare altul. Ei bine eu sunt genul de persoană care se mulțumește cu ce poate dar dacă se poate schimba ceva atunci nu ezit să o fac. Așa că iată câteva lucruri care aș vrea să fie schimbate la școală:

Teme pe măsura ta


1. Eu nu știu dacă la școală voastră se dau multe teme sau puține dar eu aș vrea să se dea teme pe măsura exercițiilor pe care le-ai făcut în clasă. Ceva de genul: ai făcut multe exerciții atunci își dau încă două ca să văd că ai înțeles. Sau: văd că nu ai înțeles exercițiile, îți dau încă 6 exerciții iar dacă nu le-ai înțeles atunci ți le voi explica în particular cu alți elevi care nu au înțeles de asemenea.

Internet in funcție de cât știi


2. Ar fi interesant ca dacă elevii vor internet și școala are routere atunci s-ar putea pune la punct un sistem în care să primești internet pentru 30 de minute dacă răspunzi corect la o întrebare de cultură generală din diferite domenii. De asemenea accesul la internet să fie de 30 de minute după care trebuie să răspunzi la altă întrebare.

Fără telefoane la ore importante


3. Să nu fie voie deloc cu telefoanele la orele de curs. Dați-mi voie să mă explic, nu contrazic ideea de mai sus. De exemplu la liceu în funcție de profil la orele considerate cele mai importante să nu fie voie cu telefonul. Însă la orele de relaxare să fie voie. Orele cum sunt: muzica, desenul, etc. Dar nu pentru jucat sau socializat. Telefoanele ar putea fi puse într-o cutie undeva afară din clasă prevăzută cu un sistem de supraveghere.

Mini Laptopuri


4. Ar fi de asemenea interesant dacă ar exista niște laptopuri mici portabile pe care să poți scrie, căuta pe internet. Și care să fie folosite exclusiv la școală să nu le poți lua acasă și să fie personalizabile cu stickere cu nume dar din acelea care se dau jos dacă le cureți cu un anumit material, sau pur și simplu magnetice.

Locuri de muncă la școală


5. Deși probabil că pare o idee cam fantezistă cred că ar putea exista niște locuri de muncă pentru elevi la școală. Cum ar fi ajutor de bucătar dacă există o cantină. Ajutor de bibliotecar, asistent medical, etc. Elevii să își facă propia gazetă sau revistă pe care să le vândă în incinta școlii. Și multe altele. În scopul acesta să fie amenajate niște camere goale unde să se întâlnească câte un grup de elevi.

Depozit de rechizite


6. Ar putea fi un loc în incinta școlii în care să se stocheze mai multe caiete, creioane pixuri aduse de elevi la începutul școlii. Pentru că a este foarte enervant când ești la un examen și realizezi că ți-ai uitat pixul acasă sau calculatorul. Iar în viitor să aduci un alt caiet gol sau un pix îl locul celui pe care l-ai luat Deci ar fi foarte util mai ales pentru unii elevi uituci.

Concursuri altfel


7. Să fie organizate mai multe concursuri (nu că nu ar fi) despre un anumit subiect, sau cultură generală sau artă sau diferite proiecte. Recompensele să fie ceva în genul: câte un 10 pentru 3 materii la alegere. Iar dacă știi că nu stai bine la anumite materii le poți ridica, sau să primești mai multe scuze pentru atunci când nu poți veni la școală sau ai întârziat.

Cluburi la școală


8. Să fie anumite cluburi de elevi. Fiecare să aibă anumite funcții cum ar fi unul să fie format din elevii care înțeleg mai bine o materie și dacă un elev care nu înțelege să caute un elev din clubul acela pentru că știe că l-ar putea ajuta. Pe de altă parte ar fi și social pentru că elevii trebuie să socializeze ca să ajungă la ce își doresc.

Permis de școală


9. Ar fi deasemenea interesant ca pe viitor să fie o carte de identitate cum este buletinul. Dar pentru școală, iar notele să fie trecute pe el cum sunt puși banii pe card și să fie locuri unde să îți vezi notele. În felul acesta elevii nu pot „falsifica” notele. Iar părinții să vadă notele intrând pe internet pe site-ul școlii și introducând Codul ID. Asta dacă elevul nu vrea să le spună părinților notele. Și cardul acesta să fie folosit ca să dovedească prezența la cursuri. Să îl pui undeva cum sunt cardurile cu tehnologia Contactless.

Sală de jocuri (de masă)


10. De asemenea ar fi distractiv dacă ar fi o sală doar pentru jocuri, și nu mă refer la jocuri video. Mă refer la jocuri gen: cărți, Monopoly, Catan, Nu te supăra frate, etc. Jocuri de cultură generală. Să poți veni acolo în timpul liber sau când nu mai faci unele ore și nu ai ce să faci.


Să nu vă gândiți că nu îmi dau seama că unele idei sunt puțin cam fanteziste. Știu asta, însă eu v-am spus părerea mea personală și cum cred eu că s-ar putea îmbunătăți școala. Așa că simte-te liber să îți spui și tu propia părere cum s-ar putea îmbunătăți școala mai jos în comentarii. De asemenea poti afla mai multe despre mine aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.