Biletul de loterie

Scurt rezumat al cartii „Biletul de loterie” scrisa de Michael Byrne

În acesta carte este vorba despre un băiat pe nume Bully din Londra care trece prin multe peripeții și care pâna la urma obține ce dorește.

Bully s-a trezit și i-a dat din conserva de câini mâncare lui Jack. Jack era de fapt o cățea. Înainte când trăia la apartament o numise Jacky. Dar de când  ajunse în stradă pierduse „y”-ul.

A scobit cu gesturi exagerate ce a mai rămas din cutie. Apoi a ieșit din spatele magazinului McDonald nu înainte de a admira fumusețea fluviului Tamisa. Deci se afla în Londra nu departe de Oxford. S-a dus în strada și a întrebat o femeie în vârstă dacă are 59 de penny iar ea i-a dat 20 de lire apoi a venit Janks un bărbat care făcea lupte ilegale cu câini și care le lua banii săracilor care ii câștigau din cerșit și îi arunca în râu. Săracii nu puteau face nimic căci de fiecare data avea un câine pitbull cu el. După ce Janks a plecat el a deschis scrisoarea pe care mama lui i-a dat-o înainte de a muri. Era o scrisoare care vorbește,  după un timp i-a căzut ceva din mecanism iar el a pus bateria care căzuse la loc și descoperi ceva înăuntru, ceva îndoit. Îl scoase și văzu că era un bilet de loterie care după ce verificase la cineva mai avea încă 5 zile 5 ore și 19 minute ca sa își ridice premiul.

După asta Bully a intrat într-un tunel subteran prin care circulau metrourile și a inceput să se gândească, voia sa sune la loterie să anunțe că va veni să își ridice banii dar și-a amintit că avea telefonul descărcat și fără minute. Dupa ce a descoperit asta a ieșit și a întâlnit doi oameni. S-a dus la ei căci îi cunoștea și ei pe el. Iar unul din ei a început să mângâie pe Jack. Pe Jack l-a luat gura pe dinainte și a spus despre biletul lui câștigător. Atunci oamenii au tresărit și au spus ca vor sa vadă și ei biletul. Bully însa a mirosit trucul și a luat-o la fuga cu Jack după el iar ei i-au pierdut urma. După aceea s-a dus acasă. Pe drum un om cauta prin gunoi, l-a văzut pe Bully și l-a întrebat dacă nu are un foc de bricheta la el. El i-a aruncat bricheta lui și omul l-a recunoscut ca el era câștigătorul la loterie iar Bully a fugit pana în spatele magazinului unde dormea el de obicei.

De acolo au ieșit oameni din tomberoane rugându-l să le dea si lor câteva lire iar el a luat-o la fuga. După un timp de fuga a simțit ceva în spatele lui și l-a văzut pe Janks cu un câine după el a sprintat. La un loc el s-a ascuns într-un tun iar ei l-au cautat dar nu l-au găsit. După aceea el a fugit la un spital iar acolo l-a găsit o familie care a fost blânda cu el, l-a îngrijit iar apoi l-au trimis la magazin sa cumpere pâine dar l-a magazin l-au găsit niște prieteni buni de-ai lui. Ei l-au rugat sa vina cu ei iar el a venit cu ei ei l-au dus într-o  casă iar după un timp mai lung și-a dat seama că în casa aceea locuia Janks și brusc a devenit inconștient.

Când s-a trezit era legat de mâini de un calorifer și după un timp și-a dat seama ca era doar în chiloți. Janks a vorbit cu el iar el nu a vrut sa spună unde era biletul (ultima data l-a pus la lesa lui Jack căci avea asa ceva). După un timp l-au pus într-o mașina și l-au dus la o arena de lupte cu câini unde în arena era legata Jack iar într-o lesa era un câine de lupta. Bully a intrat în lupta și a scăpat de câinele de lupta. De unde era el putea doar sa treacă podul și era la loterie de unde își putea ridica premiul. Pe pod un alt câine de lupta l-a prins pe Jack iar Bully l-a împins câinele de lupta, l-a luat pe Jack în brațe și a sărit în Tamisa în final ajunge la loterie și împreuna cu Phil au ridicat premiul. După aceea și-a luat alt câine căci nu avea voie sa îl ia pe Jack de la veterinar caci veterinarul i-a amputat un picior caci trebuia sa aibă 16 ani ca sa dețină un câine. Final

Author Description

Timotei Gavril

Mă numesc Timotei Gavril din Mediaș. Sunt elev în clasa a VIII-a C la Școala Mihai Eminescu. Acesta este primul meu site. Aici voi învăţa să folosesc constructiv internetul.

There are 6 comments. Add yours

 1. 26th March 2016 | Alexandru says: Reply
  In carte Jack nu a murit . Ea ramas doar fara un picior . Imi gasesti te rog fragmentul cu gradina zoologica ? Multumesc anticipat .
  • 27th March 2016 | Timotei Gavril says: Reply
   Mulțumesc de observație în carte am sărit paragraful din neatenție. Fragmentul cu gradina zoologica rezumat: Bully a alergat peste tot prin gradina zoologica și pana la urma s-a ascuns în spatele unor șiruri de tricouri verzi. iar cei doi bărbați nu l-au mai văzut și au fost luați de politie.
 2. 31st October 2016 | Vlad says: Reply
  unde se petrece actiunea??
 3. 27th December 2016 | 19august says: Reply
  Care sunt personajele?
  • 27th December 2016 | Timotei Gavril says: Reply
   Personajele acestei cărți sunt următoarele: Bully(Brandley), mama lui, Phil, Janks, Tigger, Chris, Jacky, Alexander, John, Josephine, Alan, Carol și alte personaje din fundal cum ar fi politia și altele.
 4. 5th January 2017 | tipsandtricksandmorfun says: Reply
  Binișor dar nu prea are logica sari de la un punct la altul dar ms oricum pt ca ai stat sa îl faci chiar cred ca ma va ajuta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.