Ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar face ce-ar vrea.

Eu- dacă eu aș face ce aș vrea nu m-aș mai duce la școală aș sta pe telefon și multe alte chefuri iar într-un fel aș fi o povară părinților mei.

Iosua – dacă Iosua ar face ce ar vrea el ar mânca numai dulce, ar dormi mai mult, nu s-ar mai duce la școală, nu ar mai asculta de părinți și ar face multă mizerie, gălăgie și tot ce are chef.

Mama – ea este lucrul principal în casă pe lângă tata. Dacă nu ar avea chef nu ar face de mâncare, nu ar munci, nu ar mai face curat, nu s-ar mai îngriji de noi. Deci nu ar fi tocmai plăcut, nu?

Tata – Dacă ar face ce vrea el, nu ar mai avea chef de muncă, de făcut curat, nu ar plăti facturile, nu s-ar mai ocupa de noi  să ne îngrijească, nu s-ar mai interesa de noi…

Dacă toată lumea ar face ce ar vrea nu ar fi bine pentru celălalt om  nimănui nu i-ar ardea să muncească știind că poate face ce vrea, că nu e obligat să muncească dacă nu ai mâncare poți fura de la altul iar dacă poliția nu ar avea chef să te aresteze e mai bine pentru tine. Deci e mai bine să faci niște lucruri după niște reguli chiar dacă uneori nu ai chef să le respecți.

Author Description

Timotei Gavril

Mă numesc Timotei Gavril din Mediaș. Sunt elev în clasa a VIII-a C la Școala Mihai Eminescu. Acesta este primul meu site. Aici voi învăţa să folosesc constructiv internetul.

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.