Copii bețivanului

În această carte este vorba despre  viața a două două fete orfane de mamă și despre cum a ajuns tatăl lor dintr-un om bețivan într-un om normal și fericit.

Marcia și Elen Hoyt plângeau după mama lor care murise acum câteva ore. Ele vorbeau una cu alta și încercau să se oprească din plâns. Când s-a înserat doamna Green le-a spus fetelor că pot merge acasă. Ele s-au dus acasă și după un timp a venit și tatăl lor care nu era atât de beat.  Atunci când era la cârciumă el nu știa că soția lui era moartă. De atunci el și-a zis că nu va mai bea niciodată. Dar el nu se putea abține deloc să nu bea și asta l-a făcut mai rău ca înainte. În o altă zi Marcia s-a dus cu Elen în pădure pentru a găsi și culege frăguțe. După un timp au terminat de cules toate frăguțele pe care le-au găsit în acea poiană. Nu erau multe. Ele convinse că mai erau și prin alte poienițe. Ele s-au hotărât să meargă să le găsească însă s-au pierdut și s-au hotărât să petreacă noaptea în pădure. Ele au dormit cu frică dar noaptea a trecut cu bine. Dimineața s-au trezit și în încercarea de a găsi drumul spre casă au găsit un domn care se numea Hary Afton care era la vânătoare și le-a arătat drumul. Ele au ajuns acasă cu bine.

În altă zi de beat ce era  el a dormit în cimitir crezând că era acasă dimineața când s-a trezit le-a auzit pe fetele lui rugându-se pentru el la această rugăciune el a fugit la brutărie a cumpărat o pâine cu un ban care i-a rămas  și acasă el a pus-o pe masă și s-a ascuns după ușă, când au venit fetele  le-a spus că niciodată nu vor mai tânji după pâine. și de atunci toată familia a trăit mai bine. Doamna Afton a murit și ea, a fost cea mai bună prietenă a fetelor. Dar de ziua ei Elen a căzut într-un râu mic și și-a aprins plămânii iar după un timp a murit.

Din această povestire eu am înțeles că dacă suntem răbdători și avem încredere în Domnul suntem răsplătiți înzecit. Dar pentru o răsplată mare trebuie să răbdăm mai mult și că nu trebuie să ne pierdem speranța nici atunci când trecem prin valea umbrei morții căci vom fi răsplătiți.

Author Description

Timotei Gavril

Mă numesc Timotei Gavril din Mediaș. Sunt elev în clasa a VIII-a C la Școala Mihai Eminescu. Acesta este primul meu site. Aici voi învăţa să folosesc constructiv internetul.

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.