Cu Dumnezeu în subterană

Această carte este scrisă de Richard Wurmbrand. Richard Wurmbrand a fost un om care încă din adolescență a slujit comunismul. El a învățat la cea mai bună școală a lui Marx și era foarte deștept. El știa 14 limbi din care 9 le vorbea fluent. După ce a terminat școala el ținea conferințe iar mai târziu după ce s-a casatorit el s-a întors la Dumnezeu. În 1936 el se căsătorește cu Sabina Oster. El  și-a convertit soția printr-un mod uimitor. El i-a spus soției sale că vrea să meargă cu ea la biserică , ea a început să plângă, voia la film. El a acceptat. După film i-a spus Sabinei să se ducă acasă că el avea să iasă cu o fata. Ea l-a privit speriată. L-a întrebat de ce face asta iar el a spus  că de ce să nu facă  la fel ca personajul din film. Iar ea a cerut să se întoarcă amândoi acasă iar el a acceptat. L-a doua ieșire la o petrecere  deși abia ajunsă ea a cerut să plece repede, scârbită de ce a văzut acolo iar treptat ea l-a urmat la biserică. Și a devenit creștină.

 El și-a început activitatea de pastor luteran iar după un timp de amenințări el a fost arestat. A petrecut 14 ani în diferite închisori vorbindu-le deținuților, gardienilor și ofițerilor despre Dumnezeu împotriva fiecărei pedepse. El a fost arestat de mai multe ori el și a ieșit din închisoare pentru ultima dată la Jilava în urma unei amnistii. În timp ce el era în închisoare soția lui a fost și ea arestata și pusă să muncească pe canalul Dunăre-Marea Neagră. În final el și-a adunat familia și și-a continuat activitatea de pastor luteran. În final după ce a după un timp deoarece viață era pusă din nou în pericol de către comuniști el a plecat în S.U.A.

În S.U.A. a fost vocea martirilor din România omorâți pentru credința lor. El a scris și foarte multe cărți unele dintre ele sunt traduse în peste 80 de limbi. A fost numit printre primele 500 de personalități ale Europei El a murit la 93 de ani și a fost îngropat în S.U.A.

Am citit cartea„Cu Dumnezeu în subterană”  și m-a impresionat faptul că în ciuda tuturor torturilor și suferințelor a luptat pentru binele societății și al lumii făcând bine și iubindu-i chiar și pe torționarii lui știind că aceasta le va schimba inima și viața și vor deveni oameni cu credința și cu dorința de a face bine. în urma trăirii lui exemplare ofițeri, gardieni duri și neîndurători s-au transformat în oameni credincioși și iubitori.

Recomand să citiți cartea, deși e dură  avem multe de învățat din ea. Că dragostea biruiește întotdeauna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.