Cum poți afla câți Rami ai în calculator?

Ramii, sau Memoria RAM cum îi mai spune este o componentă foarte importantă în calculatorul nostru. Memoria RAM este responsabilă de viteza rezolvării task-uri-lor. Cu alte cuvinte, cu cât ai mai mulți Rami cu atât mai repede se vor rezolva procesele date de Procesor. Un calculator cu 16 GB de memorie RAM va deschide mai repede GTA-ul Decât unul cu 8 GB de RAM. De asemenea mai mulți Rami înseamnă și mai multe procese în același timp. Dar asta depinde în mod normal și de Procesor. Există 3 metode principale să afli câți Rami ai în calculator

1. Deschizi ”fizic” calculatorul

Da, și asta este o variantă să vezi câți Rami ai în calculator. Dacă deschizi Calculatorul , trebuie să scoți plăcuțele RAM din slot-ul lor și să vezi ce scrie pe eticheta lor. În mod normal trebuie să scrie tipul de slot. Adică DDR, DDR 2, DDR 3, DDR 4. Unul mai bun ca altul. De asemenea, pe etichetă ar mai trebui să scrie și capacitatea plăcuței RAM. Poate fi scrisă în MB sau în GB.
Un alt lucru pe care ar trebui să îl mai găsești pe etichetă este frecvența.În mod normal se măsoară în Mhz. De obicei frecvențele nu ar trebui să fie o problemă, dar dacă procesorul și Ramii au aceeași frecvență vor funcționa mult mai eficient.

2. Folosești Task manager-ul din Windows

Poate vi se pare surprinzător dar poți afla câți Rami ai în calculator doar de acolo. Este destul de simplu. Trebuie doar să deschizi Task Manager-ul cu o simplă comandă: Ctrl+Shift+Esc. după care trebuie să vă duceți la ”Performanță”, sau ”Performance” dacă aveți în Engleză.
Cum afți Câți Rami Ai în calculator
După care dai pe ”Memorie” sau ”Memory” dacă ai pe engleză.
cum afli câți Rami ai în calculator
Și acolo ai toate informațiile de care ai nevoie. Viteza, capacitatea și alte câteva informații.

3. Folosești un program extern precum CPU-Z

Dacă dintr-un oarecare motiv nu au funcționat metodele dinainte atunci ai putea încerca să afli ce dorești folosind CPU-Z. Este un program gratuit care îți afișează informații detaliate despre componentele calculatorului tău. Poate fi instalat de aici. Este complet gratuit și util.
După ce ați instalat programul trebuie doar să îl deschideți și acesta vă va arăta ce doriți să știți. Vă arată informații chiar și despre placa grafică. Ca să vezi câți Rami ai în calculator trebuie să te duci la ”Memory”.
 

Aceste 3 Metode sunt cele mai bune metode de a afla câți Rami ai în calculator.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.