Cum se stă corect la birou o perioadă mai lungă de timp?

Cum se stă corect la birou o perioadă mai lungă de timp?

Probabil ai avut și to o perioadă în care ți-ai petrecut o mare parte din zi la birou. Și tot în acea perioadă ai început să ai dureri de spate, de mâini sau de picioare. Este foarte posibil ca acestea să se datoreze posturii pe care o ai când stai la birou. Dacă lucrezi de acasă este oarecum normal să ai o poziție mai relaxată. Dar dacă lucrezi altundeva decât acasă atunci trebuie să faci cumva să nu rămâi cu Reumatism după o zi de lucru. Probabil acum te gândești: ”Bine, îmi tot zici că nu e bine cum stau, dar atunci cum se stă corect la birou?”

Curățenia pe birou

Înainte de a vorbi cum se stă corect la birou, trebuie să menționez faptul următor. Oricât de confortabil sau de plăcut este să stai la acel birou, nu vei avea chef să muncești sau să faci ceva dacă este dezordine pe el. Nu contează cât de multă determinare ai avut înainte, dezordinea poate să o șteargă pe toată. Așa că înainte de orice, muncă, cafea sau altceva, fă curat pe birou. Pune fiecare lucru la locul lui. Fiecare foaie, fiecare pix și chiar și acele bilețele cu task-urile zilnice. Este întotdeauna o regulă dacă vrei să ai spor acea zi la lucru.

Poziția corpului în scaun

Probabil ți s-a mai spus când erai mic că o poziție corectă în scaun este cu spatele drept și umerii trași în spate. Și se aplică și acum în perioada noastră. Un spate drept cu umerii trași în spate este poziția cu cele mai puține dureri de spate. De asemenea trebuie ținut cont și de înălțimea biroului și de cea a scaunului cât și de distanța picioarelor față de pământ. Poate acum te întrebi: ”Ce legătură are distanța picioarelor față de pământ?”
În mod normal această problemă poate apărea la persoanele mai mici de statură la un birou mai înalt. Pot apărea anumite dureri dacă stai cu picioarele atârnând prea mult. Despre poziția mânerelor scaunelor. Poziționate prost și acestea pot provoca probleme. ȘI o spun din experiență. De preferat este ca acestea să fie cam la același nivel cu tastatura sau cu masa pe care lucrezi.

Poziția obiectelor pe birou

Acum este momentul să vorbim despre cum să îți ordonezi obiectele pentru a nu forța capul, gâtul și ochii doar într-o anumită poziție. În mod normal trebuie să lași o zonă liberă pe birou pentru diverse lucruri și ca și zonă de scris. Adică să ai un loc unde să poți să scrii liniștit fără să te mai stresezi. Și este bine să îți ordonezi obiectele pe birou în mai multe zone pentru a nu monopoliza doar o singură parte de birou. Te poate ajuta să te miști puțin mai mult la birou.
Următorul pe listă este monitorul. Foarte important este poziția acestuia față de ochi și de cap. Cel mai ideal este să ai monitorul la nivelul ochilor pentru a nu forța gâtul să stea într-o anumită poziție prea mult. Dacă se întâmplă asta prea mult atunci este foarte posibil să te trezești cu dureri de gât și să te întrebi de ce.
Acum că ți-am spus cum să stai corect la birou presupun că știi de ce trebuie să respecți aceste reguli. Nu pentru că așa spun doctorii și pentru propriul tău confort pe viitor.
Fotografie creată de Andrew Neel, de la Pexels


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: