David și vioara lui

Salut! Cum v-a fost vacanța până acum? Bună, palpitantă, plictisitoare? Ei bine a mea a fost în toate felurile: și bun ași plictisitoare. Atunci când a fost plictisitoare m-am pus și am citit felurite cărți. Una din ele a fost asta: David și vioara lui

David și vioara lui lângă lacul de argint

David și vioara lui” este o carte interesanta despre un băiat care locuia la munte cu bunicul sau într-o cabană izolată de lume. Cei doi aveau câte o vioară iar David a învățat de la Bunicul lui cum să cânte la ea. David iubea să cânte la vioară și iubea locul acela de la munte foarte mult. Dacă era după el, nu ar fi vrut să plece de acolo niciodată. Totuși într-o zi bunicul decide să îl ducă pe băiat la un sat ca să aibă parte și el de civilizație, de băieți de vârsta lui, etc. Asta însemna să părăsească tot, lacul lui de argint, pădurea, animalele. Cei doi își iau bagaj și pleacă de la munte. Pe drum își lasă bagajele undeva și merg mai departe. Ajung la o fermă unde Bunicul pleacă de pe lumea aceasta.

O nouă viață

Până la urmă ferma la care au ajuns cei doi îl „adoptă” pe David deși nu știau nici care era numele lui de familie. În schimbul acestui fapt David trebuia să ajute pe la fermă: să aducă lemne, să dea de mâncare la animale, să prășească și alte lucruri care mai trebuiau făcute. Din nefericire David nu era deprins cu răul (nu știa ce e) și cu munca. A fost trimis o dată sa aducă lemne din hambar dar pe drum a întâlnit un mușuroi de furnici și s-a pus să le cânte. Cu toate acestea el s-a obișnuit și a făcut niște lucruri extraordinare, el cu vioara lui: A legat o relație ruptă care a ajuns la căsătorie, a schimbat viețile unor persoane, a schimbat felul de a fi a altora, a salvat ferma de la faliment.

Într-o zi vine la fermă un fiu de-al proprietarului fermei. Acesta recunoaște vioara lui David și recunoaște semnătura bunicului dintr-o scrisoare. Bunicul era un mare violonist iar David era fiul unei familii importante. Proprietarul ar fi voit să îl păstreze, pentru că devenise parte din familie. Dar a făcut decizia importantă de a-l trimite la familia lui.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.