De ce e important cititul în această perioadă?

Cititul te duce în altă lume, spun unele persoane. Pentru unii e adevărat în timp ce pentru alții nu e. Totuși un lucru e sigur pentru toată lumea. Atunci când deschizi o carte, și citești ce scrie în ea inevitabil primești informații noi. Chiar dacă sunt puține, chiar dacă par că nu au valoare, chiar dacă nu le vezi, ele sunt acolo.

Cititul te poate scoate din frica de a nu ști nimic

Probabil ai fost în situația în care toată lumea trebuia să facă ceva și tu nu știai nici măcar despre ce e vorba, iar când ai aflat nu știai cum să faci acel lucru. Unii în situația respectivă ar fi spus că nu le pasă în timp ce alții s-ar panica. S-ar panica pentru că nu știu. Nu știu ce să facă, n știu ce se va întâmpla după etc.
Mie mereu mi-au plăcut cărțile lui Karl May erau genul de roman din vestul sălbatic, cu indieni și acțiune. totuși din acele cărți am învățat să nu mă panichez și să gândesc mereu în avans. La urma urmei lucrurile vor ajunge într-o anumită postură. trebuie să fii pregătit să acționezi atunci.

Cititul îți aduc informații care te valorizează

Poate părea banal dar chiar și acele detalii nesemnificative te pot scăpa dintr-o situație neplăcută. Am văzut asta în multe filme și cărți. Personajul principal primește sau observă o informație care nu are nici un sens și pare fără valoare. Timpul trece și la un moment dat realizează rolul acelei informații. Reușind astfel să îți atingă scopul.
Tot astfel atunci când deții multe informații în domeniul tău oamenii vor veni probabil să te caute pentru că ai nevoie de tine. De ce ar face asta? Pentru că tu știi niște informații mai bine ca internetul. Tu le și înțelegi în timp ce internetul doar le prezintă. Este mai simplu să înțelegi atunci când îți explică cineva decât atunci când citești tu.
Un alt lucru de menționat. Unele persoane vor avea probleme în a înțelege un anumit tip de informații și ori vor avea nevoie de ajutorul tău ori te vor pune pe tine în locul lor. Pentru că tu știi informațiile respective și le-ai înțeles în timp ce el nu.

Prin urmare citește

Fie că citești de plăcere sau de obligație nu cred că trebuie să exagerezi. Poți să îți faci un program zilnic de câteva pagini, sau poți folosi ce metodă vrei tu. Important este să aduni informații. Nu prea contează de unde atâta timp cât sursa este sigură și chiar îți aduce informații de valoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.