Dincolo de limita – Reinhold Messner

Acum ceva timp a fost ziua mea iar unul din cadouri a fost această carte pe lângă alte două cărți: „Mă numesc Malala” și „Dincolo de limita” niște cărți cu adevărat interesante despre oameni care au depășit limitele. Ei au ajuns în locuri pe care alții le-au considerat imposibil de atins. Cartea este structurată sub forma unui interviu pe care Reinhold i-l acordă lui Thomas Huetlin

Reinhold Messner

Reinhold Messner era unul din cei nouă copii din familia sa. Ei se ocupau cu propria lor fermă de găini pentru a avea un venit, altfel nu aveai cum să crești 9 copii. El locuia într-un sat numit Villnoss din Tirolul de Sud. Era mai mult o vale unde nimeni nu se ducea mai sus decât era nevoie dacă aveai nevoie. Te duceai până la pășunile sub-montane ca să iei hrana pentru animale dar niciodată mai sus. Dacă făceai asta erai privit suspect. Prima dată când Reinhold s-a cățărat a fost la vârsta de 5 ani cu tatăl său pe Sas Rigaiss. De atunci el a prins pasiune pentru escalade. Văzând asta, tatăl lui a început să îi taie din escapade. De ce? Ei bine el considera că poți face tot soiul de lucruri dacă acestea nu devin o pasiune care să îți ocupe viața.

Recordurile lui Reinhold Messner

Cu toate acestea el a crescut și a început să se ducă singur în escapade. Acum era suficient de mare. Pe măsură ce timpul trecea el avea escaladări din ce în ce mai periculoase și mai faimoase. A fost pe Dolomiți și a urcat singur fără mască de oxigen Everestul. Și-a pierdut fratele într-o expediție mai periculoasă. După care a traversat pe jos Antarctica, Groenlanda, Tibetul și deșerturile Gobi și Taklamakan. În total a urcat pe toți cei 14 optimari și pe cei mai înalți munți de pe toate cele 7 continente. Apare de 9 ori în cartea recordurilor. A construit 6 muzee destinate alpinismului și istoriei acestuia.
Dincolo de limita m-a inspirat în mai multe activități pe care le-am făcut și în decizii pe care a trebuit să le iau. Consider că este un impuls pentru persoanele care stau în loc la un anumit lucru dar poate avea și un caracter inspirațional când vine vorba să scrii un articol nou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.