E-Book Reader – Tableta ideală pentru citit

Nu ai neapărat nevoie de o carte ca să citești. Poți citi și de pe telefon și de pe calculator. Dar telefonul e prea mic iar calculatorul nu îl poți lua cu tine în pat. Cel mai potrivit candidat aici este un E-book Reader.

Dar pot mări fontul și pe telefon, la ce îmi trebuie un E-Book Reader?

 
Probabil că poți face textul suficient de mare încât să nu depui prea mult efort când citești. Dar adevăratul pericol este acela al notificărilor care vin pe telefon. Probabil citești liniștit și primești vreo știre. Toată concentrarea ta dispare.
Desigur poți da pe mod avion sau poți să oprești notificările. Dar ce faci dacă aștepți un apel? Nu prea ai cum să îl mai primești.
 

Câte cărți poți stoca pe un E-Book Reader?

 
În funcție de câtă capacitate are E-Reader-ul tău poate stoca de la câteva zeci la câteva mii de cărți. Doar trebuie să le găsești, să le descarci și să le pui pe tabletă. Mult mai simplu decât să cauți o carte prin toată biblioteca.
De asemenea poți folosi recomandările date de tableta pentru următoarele lecturi. Ea va analiza ce ai citit până acum și îți va recomanda ceva nou sau ceva similar. Te ajută la descoperit lucruri noi și interesante.
 

Dar cărțile alea trebuie cumpărate, nu?

 
Adevărul este că depinde. Există cărți pe care le cumperi în formatul de care ai nevoie. Dar există și cărți gratis. Totodată poți găsi cărți pentru care e nevoie să plătești undeva și poți găsi aceeași carte gratis altundeva. Doar trebuie să cauți puțin mai adânc.
Trebuie să fii puțin atent atunci când cauți o carte. Atunci când o descarci fii sigur că o ai în formatul care trebuie. Formatul PDF ar trebui să meargă oriunde, dar este recomandat să folosești cel implicit.
Eu personal folosesc un E-Reader Fire HD 7 de care sunt foarte mulțumit. și reușesc până să îmi fac notițele pe el. Asta datorită funcțiilor integrate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.