Eroul (secretul) – Cartea care te inspiră să treci la acțiune

Cu toții avem câte o persoană, sau un grup de persoane la care aspirăm. Unii au ca model personalități bine cunoscute, alții au pe cineva din localitatea lor. Important este că acea persoană este eroul lor. Omul care vor să devină și asta, îi face să meargă mai departe. Tu ce fel de erou ai?

Importanța unui Erou

De ce este importantă să avem un model de urmat? Viața noastră merge oricum în aproximativ aceeași direcție. Răspunsul la această întrebare este unul simplu. Dacă ai un model după care să te iei atunci tu nu vei fi concentrat pe a ajunge în poziția socială respectiva sau jobul respectiv. Vei fi concentrat să devii ca el în același mediu.
Diferența constă în cum gândești, cum acționezi în diferite situații și cum te raportezi la ceilalți. Dacă să zicem că vrei să ajungi în liga națională de fotbal. Probabil nu o faci doar ca să joci fotbal, ai și alte motive precum a deveni o personalitate sau a inspira pe alții la rândul tău.

Un erou te inspiră

Ei bine să zicem că nu ai pe nimeni ca model. Să zicem că nu cunoști pe nimeni din domeniul tău. Probabil că viața ta merge normal înainte și tu îți vezi de afacerea ta. Dar cum ar fi să vezi o persoană care este foarte entuziasmată să vină la lucru și să facă unele lucruri? Probabil te-ai întreba de unde vine acea energie și voință, nu?
Ei bine pot fi 2 cauze. ori persoana respectivă are ceva planificat după muncă ori muncește pentru visul său inspirat de undeva. Cel mai probabil de eroul lui. Eroul acela este lucrul care îl inspiră deoarece vrea să ajungă ca el și luptă pentru asta.

Încearcă de mai multe ori

Probabil dacă ai pe cineva care vrei să devii atunci probabil cunoști destul de multe lucruri despre el. Cel mai sigur ai văzut că acea persoană nu a ajuns acolo datorită succesului constant pe care l-a avut. A avut și ea eșecuri după eșecuri și din propriile greșeli s-a ridicat și a mers mai departe.
Da e imperios necesar să știi că nu poți ajunge undeva sus dacă nu ai multe eșecuri în spate. Ele te învață mai bine decât reușitele fără eșec. Și totodată e important să știi că totul nu se termină după o victorie. Mereu vei avea un obiectiv nou de atins și lucruri noi de descoperit. Nici eu nu am ajuns încă în punctul acela.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.