Examenele

Examenele sunt experiențe pe care trebuie sa le trăim dacă mergem la școală. Cu toate ca ne sperie de multe ori ne ajută în aceeași măsură. Iată câteva motive pentru care cred eu că examenele nu sunt ceea ce spun mulți:

  1. Examenele ne ajută să ne cunoaștem nivelul de informații pe care îl avem și cât de bine le reținem. La un examen sau un test sau evaluare, profesorii vor să știe dacă fiecare elev a înțeles materia pe care o predă. Așa că nu e o rușine că ai luat o notă mai mică decât de obicei înseamnă doar ca nu ai reținut bine anumite cunoștințe sau nu ai înțeles cu funcționează un concept matematic sau altele. Așadar cu toate ca nu a fost o notă strălucită încă mai este timp pentru a înțelege ceea ce nu ai știut la examen.
  2. Mai multe examene îți arată dacă metoda ta de învățat este eficientă sau nu. Asta reiese prin urmărirea notelor de la examene dacă acestea se țin la un anumit nivel înseamnă că metoda ta de învățat este stabilă și funcționează destul de eficient dar se poate îmbunătăți. Dacă rezultatele de la examene sunt diferite și nu au o ordine înseamnă că ori metoda ta de învățat nu este eficientă ori că nu ții pasul cu ritmul pe care ți l-ai impus(adică ești leneș).
  3. Rezultatele examenelor ne poate ajuta să ne dovedim nouă și altora că înțelegem materia. Așa cu m am spus mai sus profesorii vor să știe cât de bine am înțeles noi materia dar de asemenea ne dovedim și nouă înșine și părinților„Uau, am luat un 10 înseamă că pot să țin pasul cu materia ce se predă și metoda mea de învățare este eficientă.” Iar de asemenea este posibil ca după mai multe examene să te auto-recompensezi   permitându-ți să îți cumperi ceva, sau te pot recompensa părinții pentru efortul depus. Dar ține minte nu trebuie sa te recompensezi de prea multe ori pentru că poți deveni un răsfățat.

Acestea au fost ideile mele despre examene, desigur că nu sunt perfecte dar accept să mi le modific dacă găsesc că am greșit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.