Gândește cutezător – Ben Carson

Această carte este scrisă de Ben Carson. În această carte este vorba despre cum a reușit el să gândească cutezător și tot aici el ne explică cum putem și noi să gândim cutezător.

Ben carson a început să aibă încredere în el și să gândească cutezător atunci când a spus despre obisian în clasă. De atunci el a gândit mai mult cu creierul. Pentru a gândi cutezător el a dezvoltat un acrotish: THINK BIG (Gândește cutezător)

Talent

Honesty – onestitate

Intelect – inteligență

Nice – amabilitate

Knowledge – cunoaștere

Books – cărți

Indepth learning – învățare aprofundată

God – Dumnezeu

În această carte Dr. Ben Carson ne explică fiecare idee în parte:

Talent – Avem nevoie de talent pentru a gândi cutezător Ben Carson era talentat la  științe ale naturii și asta l-a ajutat să devina un neurochirurg de succes.

Onestitate – el a fost onest cu el de fiecare dată și asta l-a ajutat foarte mult. De exemplu: odată când nu mai avea bani nici măcar pentru autobuz s-a dat din nou un test la psihologie care era mult mai greu ca primul căci cele vechi au fost „arse din greșeală”. Peste două ore a mai rămas doar Ben Carson în sală, la final a venit profesoara și i-a dat zece dolari drept răsplată pentru că acesta era un test pentru a afla cine era cea mai onestă persoană din liceu iar el a câștigat.

Inteligență –  ai nevoie și de multă inteligență pentru a gândi cutezător dar și pentru a te descurca în unele situații. Deasemenea ai nevoie de inteligența pentru a învăța la școală.

Amabilitate – trebuie să fii drăguț și amabil cu persoanele din jur și asta te va ajuta și te va răsplăti în viitor Ben Carson a fost amabil cu pacienții și cu colegii lui și aceștia l-au respectat.

Cunoaștere –  ai nevoie de cunoaștere pentru a deveni ceva în viață, cunoașterea o capeți la școală și pe parcursul anilor de învățământ. Cunoașterea te poate ajuta în condiții dificile când altcineva nu știe ce trebuie făcut.

Cărți – Ben Carson învăța cel mai bine prin cărți și asta l-a ajutat să se ridice la nivelul celorlalți colegi când el era codașul clasei.

Învățare aprofundată – Ben Carson și-a organizat învățatul în așa fel încât să fie ușor pentru el. Dacă avea un test învăța din timp pentru el și nu lăsa testul pe ultima sută de metri.

Dumnezeu – Dacă Dumnezeu e ultimul asta nu înseamnă că e ultimul ca însemnătate, de fapt trebuie să fie primul și dacă nu ar fi fost Dumnezeu alături de el atunci nu ar fi ajuns ce era astăzi.

Din toate aceste lucruri eu am înțeles că ai nevoie de câteva lucruri pentru a putea gândi cutezător și pentru a ajunge un om renumit, de succes și mai ales de valoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.