Inceputul anului școlar 2017-2018

          După o vacanta lunga de trei luni și umpic a venit din nou timpul sa mergem la școală pentru a începe o alta etapă din viața noastră. Unii dintre noi trec ,poate, doar în clasa întâi alții trec la liceu, în clasa a noua dar fiecare început are emoțiile lui. Cum eu trec în clasa a noua la liceul teoretic Axente Sever Mediaș am toate motivele să mă întreb de o grămadă de ori: „Cum vor fi profesorii?” „Dar elevii?” „Voi putea să învăț mai bine?” și tot felul de astfel de întrebări care se aseamănă puțin cu cele ale unui copil de clasa întâi. Nu sunt motive de îngrijorare însă, totul poate să meargă ca pe roate dacă ai încredere în tine că poți și ești în stare să treci de început, după aceea totul va părea foarte simplu.

         Aș vrea ca în următoarele rânduri să va spun cum mi-aș dori să fie liceul în acest an. Pentru început mi-aș dori ca profesorii sa accepte ușor un dezastru care s-a întâmplat dintr-o greșeală a cuiva. În general oamenii încep să își formeze o părere despre tine din primul moment ce te întâlnesc. Nu vreau să spun că daca ai spart un vas ,când erai pentru prima dată în casa cuiva, vei fi considerat neîndemânatic, nu. Aș vrea doar ca profesorii să nu tragă concluzii pripite uneori. Pe lângă astea aș vrea ca la început profesorii să fie mai indulgenți cu notele, cu temele, proiectele și altele. Și pe lângă astea ar fi destul de bine ca în prima zi să fie un fel de joc în care să ne prezentăm fiecare interesele și sugestiile pentru noul an.

În afară de ce mi-aș dori să fie trebuie să menționez totuși și ce nu mi-ar plăcea să fie sau să se întâmple. Nu mi-aș dori deloc ca la început de an să primim un test fulger din rezumatul materiei de anul sau anii trecuți. De asemenea nu mi-aș dori ca de-a lungul anului să primim zilnic mici teste chiar dacă regula zice să fii pregătit pentru orice.

În general cam astea ar fi dorințele și ideile mele privind un nou început la școală. Dacă mai aveți alte idei sau temeri cu privire la școală puteți lăsa un comentariu ca să știu și eu. Dar nu uita, toată lumea este egală nimeni nu este superior unul altuia, toți suntem oameni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.