Internetul

 

Internetul apare foarte des în viața noastră a elevilor cât și a adulților. Folosim zilnic internetul pentru sarcini zilnice cât și pentru a socializa. Noi, elevii folosim internetul cel mai mult pentru socializare, (există excepții e adevărat),si pentru teme, proiecte etc. Adulții mai folosesc internetul pentru a face cumpărături spre exemplu vor folosi internetul pentru a căuta magazinul Altex (exemplu) si vor comanda de acolo un aragaz nou sau un cuptor cu microunde nou sau orice altceva. În acest caz chiar putem spune că internetul a fost folosit într-un mod constructiv. Alți oameni muncesc doar cu asta, creează site-uri, blog-uri, magazine online, reviste online, ziare online pentru bani. Alții se înscriu pe anumite site-uri și pun anunțuri gen: „Creez logo pentru site-uri pentru 5$” sau „Creez site-uri/blog-uri etc. pentru 30$” muncind pe internet ei câștigă bani.

Elevii petrec foarte mult timp pe internet pentru a socializa pe Facebook sau pentru a se juca online. Nu se interzic asemenea activități dar trebuie să aibă o limită. Este în regulă să stai și să povestești cu prietenii după ce ți-ai făcut treburile pe ziua respectivă. De asemenea există și jocuri educative care pot ajuta la dezvoltarea creierului și aptitudinii intelectuale. Internetul poate fi folosit de asemenea și pentru a viziona filme sau documentare sau pentru a asculta muzică. Unii amatori folosesc internetul pentru a-și crea propriile proiecte, prezentări, creații, design-uri, track-uri muzicale si multe altele

Pe vremuri nu exista internetul care există astăzi, în sensul că nu puteai să te informezi de oriunde puteai sa găsești ce te interesa doar din cărți sau de la alte persoane. Să vă dau un exemplu: înainte să apară internetul se dădeau proiecte de asemenea. Ca să îl realizezi aveai nevoie de informație pe care să o scrii acolo puteai să o obții doar din cărți, reviste, ziare sau alte persoane. Dacă voiai sa ai mai multe șanse pentru o notă mai mare trebuia să mai pui și poze. Pozele le puteai lua ,de asemenea, din reviste sau ziare iar apoi erau lipite pe proiect. Pe vremea aceea era mai greu să realizezi un proiect decât azi. În ziua de azi proiectele se fac scoțând la imprimantă texte scrise și imagini si apoi lipind-ule pur si simplu pe o bucată de carton mai mare. Dar de obicei se fac prezentări, proiecte pe calculator și apoi sunt puse pe stick sau sunt trimise pe internet profesorului.

Până la urmă cred că în viitor vom depinde doar de internet. Dacă și acum suntem dependenți de internet atunci în viitorul apropiat nu vom mai avea nevoie de multe lucruri pentru că le vor face roboții și tu vei ști tot ce fac ei prin intermediul internetul desigur. Va fi o dramă pentru ceilalți să vadă că tu trăiești fără internet, asta dacă alegi să nu fii ca și ceilalți. Cred că dacă vrei într-adevăr să scapi de un astfel stil de viață va trebui să îți cumperi o casă mai micuță undeva în pădure și să trăiești acolo în propiul tău stil de viață. Așa cum îți place ție și cum știi că ar trebui să trăiască un om normal.

Cred totuși că internetul ocupă o parte uriașă în viața noastra dar există și un alt stil de viață. Unul mai puțin dăunător și mai sănătos. Există oameni care nu au avut de a aface deloc cu electricitatea (este un sat în niște munți dar nu îl mai rețin acum) și majoritatea oamneilor de acolo trăiesc până la 120 de ani și sunt foarte puternici chiar la vârste înaintate. Deci se poate trăi fără electricitate și internet, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.