Pe aripi de zăpadă – Cireşarii vol. IV

În vacanța de iarnă cireşarii merg în vacanţă la munte acolo, ei se înscriu la un concurs de ski. Înainte de concurs ceilalți vizitatori și concurenți fac niște farse. Prima dată s-au deghizat după aspect în cireșari așa cum erau îmbrăcați mai nou iarna. Ei nu ştiau că adevăraţii cireşari erau acolo doar că nu voiau să se descopere ceilaţi cireşari falşi au coborat cu skiurile în oraș pentru a se da mari. Printre aceștia două grupuri se distingeau bine de celelalte prin aspectul vestimentar. Prima grupă imbrăcată în albastru închis şi cu câteva dungi galbene au câştigat un concurs important la fel ca cealalta echipă care era îmbracată într-un azuriu. Erau (supranumiţi azurii) la fel de renumiti ca ceilaliţi din echipa albastruie. Acest concurs care era iarăşi important era concursul la care se va afla care echipă este cea mai buna dintre cele două.

ciresarii-vol-aripi-157290După ce s-au întors din oraş au fost anunţaţi că în 5 minute vor veni nişte campioni de prin zona: un băiat şi o fata. Locatarii cabanelor s-au gândit să le facă o farsă. Când au venit campionii şi au intrat în cabana cea mai mare au fost prinşi împreuna cu alte perechi și au fost aruncate de pe balcon într-o zăpadă anume pregătită dar una din ele a fost lovita mai tare cea care striga: ”Noi suntem adevăraţii campioni! Noi suntem adevăraţii campioni!” . Campionii au fost duşi urgent la spital. După asta nimeni nu a mai avut curajul să mai facă vreo farsă. Pe urmă au fost adunaţi toţi locatarii cabanei pentru a le spune data, ora şi locul unde se va da concursul. După asta, azurii s-au adunat pentru a planifica nişte capcane, şeful lor spuse: „Uite cum facem: eu am săpat – o groapa în pămant şi am umplut-o cu zăpada aşa că nu se deosebeşte de restul terenului, cine cade în ea pierde timp dar am montat o catapultă pe marginea gropii”. Un băiat din grupa a întrebat: „Dar cum ştim noi unde este marginea gropii?” La care șeful echipei spune:„Eu voi face un X din doua beţe iar ca să ajungi la catapultă trebuie să treci foarte aproape de x prin stânga”. În schimb albăstruii au o altă capcană. Şeful lor zice: „Ştiţi brazii ăia doi care formează un U mare?” „Daaa!” Ziseră cu toţii.„ Majoritatea skiorilor îi ocolesc prin dreapta pentru că e mai uşor dar noi vom trece prin mijlocul lor pentru a câştiga timp în felul acesta îi vom bate pe azurii.” . La ambele echipe Tic a aflat totul și pe urmă a plecat. Fiecare echipa s-a speriat și ambele au trimis pe cineva pentru a afla cine este băiatul respectiv. Însă fata azuriilor s-a întâlnit cu băiatul albăstriilor şi s-au aşezat împreuna pe o banca din spatele unui om de zăpadă. Tic le-a răsturnat omul de zăpadă peste ei apoi a fugit.

În sfârşit a venit şi concursul. Dar din cauza viscolului de pe panta de concurs concursul a fost mutat pe panta de antrenament. În prima tura era Victor campionul cireşarilor dar a terminat pe locul II deoarece a primit un bulgăre în faţă la o curba foarte strâmbă şi a căzut. În schimb a doua tura a fost rândul fetelor iar de data asta Maria campioana cireşarilor a ajuns locul I chiar înaintea campioanei azuriilor. După asta locatarii voiau să-i prindă pe adevăraţii cireşari dar ei au fugit. După mult mers au găsit o colibă îngropată în zăpadă. Acolo s-au adăpostit de lupii de afară. Chiar au tăiat laba şefului lupilor apoi le-au pregătit o capcană. I-au atras într-o parte a colibei şi a căzut foarte multă zapadă pe ei şi i-a îngropat de vii. Mai merg ei şi dau de o cabană. De acolo văd o altă cabană şi se duc să ia mâncare dar oamenii de acolo îi refuză aşa că o fură cu o şmecherie. Oamenii din cabană au nişte treburi serioase, au venit doi oameni la cabanier Şi l-ea cerut cabanierului să le spună unde este cutia albastră el le-a spus că la cabana Iulia unde s-au adăpostit ciresarii. Până la urmă bărbaţii au încercat să îi ardă , nu au reușit. Până la urmă au ieșit pe câmpul de bătălie iar contra lor era doar Ursu, Dan nu putea că şi-a rupt un picior, fetele erau fricoase, Ionel era plecat la mare iar Tic era prea mic. Ursu i-a bătut totuşi pe cei trei bărbaţi Iar după aceea a venit elicopterul să îi ia. Când au ajuns acasă şi le-au povestit satului toate astea s-a mai scris o carte despre ei. Aşa se încheie volumul IV.

3 thoughts on “Pe aripi de zăpadă – Cireşarii vol. IV”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.