Print si cersetor

Print-si-cersetorÎn Anglia la Londra se sărbătorea naşterea unui nou prinţ, prinţul Angliei: Tudor. Dar în acelasi timp s-a născut un copil într-o familie săracă pe care n-o dorea nimeni. Aşa a ajuns pe lume Tudor şi Tom Canty. Tom învaţa de la un părinte milostiv  să scrie şi sa citească. Părintele Andrew îi citea poveşti cu prinţi şi eroi.

De la o vreme Tom dorea să vadă un prinţ. Într-o zi, neştiind ce face, se trezi lângă palatul prinţului şi acesta era în curte. Marea lui dorinţa se împlinise: văzuse un prinţ, dar un cavaler din garda regală îl trase înapoi, căci era prea aproape de gard, îl rănise la o mâna, dar prinţul îl luă în palat şi făcuse schimb de haine. Cerşetourul îmbrăcat în haine de prinţ a rămas la palat iar prinţul îmbrăcat în haine de cerşetor a plecat.

Printul începuse noua lui viata, avea parte numai de necazuri, însa Tom avea parte de bucurii dar îi era dor de familie. Pe Tudor  il gasise in tânăr cu care se întoarse la palat, însa ca să il creadă sfatul i-au cerut sa le aduca marele sigiliu. Marele sigiliu era ascuns într-un loc secret: trebuia sa te ducă în spatele patului printului, unde era o floare de plastic, trebuia sa apeşi pe ea şi se deschidea un loc în perete, unde era marele sigiliu. Când se duse cineva să vadă dacă e acolo, se întoarse spunând că nu e acolo, atunci Tom l-a ajutat să îl găsească. Până atunci acel tânăr îl căutase peste tot, dar negasindu-l adormise. Printul îl cauta si il inalta la loc de cinste la fel ca Tom si  asa isi continuara viata pana murira

 Un rezumat al cartii Prinţ şi cerşetor de Mark Twain.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.