Procesor sau Placă video? Ce să cumperi mai întâi?

Procesor sau Placă video? Ce să cumperi mai întâi?

Dacă ești aici cel mai probabil vrei să îți cumperi o componentă nouă la calculator și nu te poți decide. Și nu este neapărat un lucru rar întâlnit, destule persoane se confruntă cu această problemă. Unii încă și acum. Așadar ce este mai recomandat? Un procesor sau o Placă video? Fiecare vine cu propriile avantaje așa că este oarecum greu de decis asupra uneia singure.
În general depinde de ce ar avea nevoie calculatorul tău mai mult. Dacă procesorul nu face față arunci acela trebuie schimbat, dacă procesorul este relativ ok și vezi că placa video ar putea mai mult atunci schimb-o. Doar că în ambele cazuri trebuie să te asiguri că noua componentă este suportată de placa de bază și celelalte componente.

De ce să cumperi o Placă video?

De ce ai prioritiza o placă video peste un procesor? este mai mult că placa video este un mini procesor. Nu mă înțelegeți greșit. Nu este un procesor independent, dar poate participa la anumite procese care să ajute procesorul. Practic o placă video suficient de bună sau chiar una medie este în stare să ajute procesorul la diverse calcule. Ceea ce oferă un avantaj general pentru calculator.
Ca să nu mai vorbim de faptul că dacă ai o placă suficient de bună munca cea mai grea este prelucrată de către placa video și mai puțin de procesor. Vorbim aici de jocuri și programe care sunt foarte power-hungry. Atunci este mai indicat să ai o componentă care să ducă cea mai mare parte din treaba grea.

De ce să cumperi un procesor?

Să presupunem că nu ai banii necesari pentru a cumpăra direct o placă video mai performantă așa că te întrebi dacă se merită să cumperi acum un procesor mai bun sau să mai strângi bani. Desigur și asta este o opțiune pe care o poți lua în considerare. Și acest upgrade te ajută la la alte chestii decât placa video.
După cum poți presupune un procesor este creierul unui calculator, adică partea care se ocupă cu definirea sarcinilor. Dacă este să faci un upgrade asta înseamnă un creier mai mare, ce înseamnă viteză de calcul mai mare și mai multe procese realizate simultan. Ceea ce este foarte util chiar și pentru o persoană care folosește calculatorul pentru sarcinile zilnice. Sarcini precum navigat pe internet, vizionat de filme, ascultat de muzică și chiar ceva jocuri ușoare.

Așadar Procesor sau Placă video?

Răspunsul potrivit pentru tine depinde de nevoile tale. Dacă ești tipul de persoană care face mai multe lucruri în paralel Procesorul este alegerea potrivită. Dacă ai de gând să joci jocuri sau ai de gând să faci editare grafică atunci placa video este recomandată pentru tine. Acum dacă vrei să afli un loc de unde să cumperi componente bune recomand de la mine Pc Garage, sau Pc House sau CitGroup
Fotografie creată de RF._.studio, de la Pexels

,

One response to “Procesor sau Placă video? Ce să cumperi mai întâi?”

  1. […] Procesorul este capul calculatorului, el dă comenzile și organizează ce face fiecare componentă în parte. Este responsabil cu majoritatea programelor. Dacă deschizi Spotify, de exemplu, o parte din puterea calculatorului va fi folosită pentru a deschide și pentru a menține deschisă aplicația Spotify. Procesorul lucrează împreună cu memoria RAM și cu Hard Disk-ul pentru a rula aplicația. Și cum un cap nu poate face mare lucru sigur are nevoie și de membre, placa de bază este corpul. Următoarea componentă este Hard Disk-ul […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: