Recomandare SSD bun – Accelerează-ți calculatorul

SSD-urile sunt cunoscute pentru viteza de operare pe care o au. Sunt des folosite pentru a instala sistemul de operare pe ele. Au o viteză net superioară Hard-Disk-urilor normale și sunt folosite și pentru a instala diferite programe. Totuși pot exista cazuri în care să cumperi un SSD și să fie prea mare. Să nu apuci niciodată să îl umpli cu informație. În cazul respectiv nu a fost o alegere tocmai inspirată să cumperi acel SSD. Așadar care ar fi o recomandare de SSD bun?

Reinstalarea Windows-ului

În cazul în care vrei să ai Windows-ul pe SSD trebuie să știi că va trebui să îl reinstalezi acolo. Așa că dacă nu știi exact cum se instalează un windows mai bine te informezi și despre asta.
Nu este un proces greu dar vei avea nevoie de unele chestii. Cum ar fi un Stick USB de 8 GB. Acolo va trebui să instalezi pachetul de windows. După care este un anumit procedeu prin care instalezi windows-ul.

Recomandare de SSD bun

Aici poate fi puțin mai greu de răspuns. Eu de exemplu am un SSD de 250 de GB și un HDD de un TB. Nu am umplut niciodată SSD-ul mi-a fost suficient 250 de GB. Aplicațiile mai mari, adică jocurile, le-am instalat pe HDD. Era mai bine acolo. Și îmi păstram SSD-ul liber ca să îi dau puțin aer și la Windows. După un anumit nivel de stocare se încetinește și Windows-ul.
În cazul unui joc de tipul lui GTA 5, care apropo a fost free o vreme, este mai ok să îl instalezi pe HDD. E mai mult spațiu acolo și chiar nu vrei să îți umpli SSD-ul cu un singur joc. De asemenea este de recomandat să îți păstrezi datele și celelalte fișiere pe HDD și nu pe SSD. Sunt mai sigure acolo.
Deci un SSD de 250 ar trebui să fie suficient. Iar dacă ai și un HDD de 500 sau mai mult ești destul de ok.
Articol scris de Timo și Imagine de pagefact de la Pixabay

1 thought on “Recomandare SSD bun – Accelerează-ți calculatorul”

  1. Pingback: Monitoare cu rată de refresh mare - Pentru o precizie mărită | T-Studio

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.