Cavalerii florilor de cireș-cireșarii vol 1

Erau odată nişte copii care se numeau Dan, Ursu, Victor, Ionel, Maria şi Lucia. Care erau supranumiţi “Cireşarii” pentru că toţi locuiau pe strada Cireşului.

Într-o zi Victor a găsit harta de la Peştera Neagră unde voiau s-o exploreze pentru ca să îi facă o noua harta căci singura hartă de la capătul muzeului nu mai era valabilă, asa ca, s-au echipat bine pentru o expediţie normală şi sigură. S-au folosit de frânghie cuie aparate T.F.F. trusă medicală şi lanterne vânătoreşti. Data plecării era 5 iulie 5 a.m. însă Tică dă de caietul Mariei(sora lui mai mare) şi copiază toate acestea. Pe lângă asta mai era o problemă,  peştera avea şi nişte lacuri şi s-au hotarât să împrumute barca vânatorului Petrăchescu. El refuza să le-o dea şi ei pleacă spre peştera dezamăgiţi. Când să facă un popas Ursu le spune că şi Tică s-a luat după ei şi s-a rătacit prin padure. Toţi au pornit să îl  caute, până la urmă îl găsesc. Mai apoi se împart in doua grupuri: un grup în peşteră format din: Tica, Victor, Ionel şi Maria iar grupul de afara este format din:Ursu Lucia şi Dan.

               În peşteră totul mergea bine dar au dat de doua ţigări fumate ce îi face să creadă că în peşteră mai era cineva care ajunseră înaintea lor aici. Când când au trecut şi de al doilea lac au comunicat cu cei de afara și au aflat ca s-a întâmplat ceva afara s-a întâmplat ceva. Ei au făcut un popas şi Ursu pe când zburda s-a întâlnit  cu Petrăchescu au vorbit apoi Ursu a plecat şi după asta a luat nişte frânghie s-a dus cu Dan să mai verifice zona dar Dan nu ştia să se urce în copac şi Ursu a încercat să îl convingă sa se urce dar nu a reuşit. După aceea Dan s-a dus într-o tufă de zmeură unde a văzut un urs adevarat în zece secunde era în copacul în care era şi Ursu care studia zona, el îl rezolvă şi pe ursul adevărat şi coboară.

               În pesteră dau de barca lui Petrăchescu pe care reușeștesăo fure Tică .lângă barcă era o cutie care credea Tică era cutia magica de care îi povestise Moș Timofte. El o fură crezând ca e cutia magica apoi se întoarce înapoi. La capăt era o cascada care comunica cu cei de afara. Ei construiesc două baricade ca să se apere deoarece vânătorul Petrăchescu venea după ei sa îi împuște.

                 Când cei de afara au primit mesajul au pornit în căutarea celor din peşteră. Ursu îi găseşte şi îi salvează apoi spun unor călareţi că vânătorul(care era Expresul Negru) se afla în peşteră și voia să îi împuște. călareţii îl prind, îl dezarmează şi îl arestează. Când ajung înapoi în sat și sătenii aud povestea, o răspândesc peste tot şi iată că a ajuns povestea până la noi. Acesta este sfârşitul primului volum.

Pentru un articol mai detaliat și folositor vizitați site-ul T-Studio Cavalerii florilor de cireș

3 thoughts on “Cavalerii florilor de cireș-cireșarii vol 1”

    1. Ai dreptate dar știi că din al cincilea volum numele lui a fost schimbat printr-o procesiune între prietenii lui. Atunci când a refuzat să meargă cu ceilalți cireșari. Dar până atunci întradevăr se numea Tic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.