Rezumat Nick și Tesla în Laboratorul de Înaltă Tensiune

Nick și Tesla în Laboratorul de Înaltă Tensiune este o carte destinată copiilor de peste 9 ani. Este un roman de aventura, mister și proiecte realizabile și în viața reală.

Romanul începe din perspectiva uniu taximetrist care primește ezitant doi copii de unsprezece ani a caror părinți au fost nevoiți să plece pe neașteptate în Uzbekistan pentru a observa cum cresc boabele de soia. Pe copii i-au expediat în Half Moon Bay la un unchi trăsnit. Pe parcursul drumului taxiul este urmărit de un SUV negru cu geamuri mate.

În final ei ajung la casa unchiului lor și descoperă multe lucruri trăsnite. Cum ar fi soneria cu senzor de greutate sau mașina de tuns iarba singură. ei intră în casă și îl salvează pe unchiul lor deoarece tocmai a dat greș la un experiment care l-a murdărit. El se duce să facă un duș și le spune că laboratorul este și al lui și al lor și să își facă de cap. Ei construiesc o rachetă (adică o sticla de plastic) și stația de lansare. Ei eo construiesc în patruzeci de minute s apoi o vopsesc botezând-o Albert și Martha Holt. așa se numeau părinții lor.

Ei găsesc un loc bun de lansare, lansează racheta dar totodată cu pandantivul pe care i l-a dăruit părinții lor. Ei aleargă după rachetă dar aceasta  aterizează pe partea cealaltă a gardului unde stau doi câini de pază uriași. După mai multe încercări de recuperare a pandantivului ei întâlnesc o fată încuiata  care semăna cu o fantomă dar era reală. După acea întâlnire ei planifică să o salveze. Salvarea fetei (care se numea Lilly) reușește până când sunt prinși de cei doi câini împreună cu doi bărbați care au răpit fata. Când păreau terminați poarta casei este spartă de SUV-ul care a  urmărit taxiul la începutul cărții. Din mașină sare o femeie îmbrăcată în negru cu niște ochelari de soare. Ea îi ține pe cei doi bărbați până vine poliția. Tot ea îi dă Teslei pandantivul pierdut. Pe urmă se urcă în mașină și se îndepărtează.

Finalul rămâne deschis dar de asemenea poate fi scrisă încă o carte după final.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.