Roata norocului rezumat-cireșarii vol 3

A venit vacanța de vară. Toți copii o iubeau și ieșeau pe afara bucurându-se de ea. În aceasta vacanța cireșarii au fost invitați de către verișoara lui Dan la bunica ei căci acolo locuia. Însa doar Tic și Dan au acceptat aceasta propunere. A venit și Maria căci nu voia să i se întâmple nimic lui Tic. Au nimerit ca atunci să fie și un bâlci care se ținea o data pe an. Tic a fost atras de roata norocului care era acolo. Premiul cel mai mare era statuia în mărime miniaturala a lui Fradaburidi. La noapte el și cu Dan au mers și și-au cheltuit o cincime din banii pe care îi aveau la roata norocului, dar nu au câștigat decât lulele și iepurași de ghips. Acasă au mâncat micul dejun când s-au trezit și bunica i-a scos pe toți să vadă un muzeu.

Într-o vitrina erau niște tanagrale Tic le-a văzut primul ,dar ceilalți nu le-au mai văzut și ei. Cireșarii cheamă „întăriri” și ceilalți au venit și ei deoarece bănuiau că au fost furate. Pe atunci Tic își mai făcuse un prieten pe nume Torenzo. El l-a convins pe Ursu să se lupte cu el fără lovituri iar Ursu a acceptat. a reuși foarte greu să îl învingă foarte greu pe Torenzo. Între timp Victor a aflat cum funcționează roata norocului, și-a dat seama că cuiele de la premiile cele de mai valoroase erau prea în spate și pentru a  nimeri un premiu de valoare trebuia să scoți cuiele în afară. Tic era fericit. Putea câștiga pe drept statuia lui Fardaburidi. Era tot ce-și dorea din toate acele premii.

Ei au chemat mai întâi bunici părinți și persoane care trebuie respectate. De  față cu ei propietarul roatei norocului nu putea trișa. Când au ajuns acolo ei s-au îmbulzit să cumpere bilete iar profitând  de aceasta îmbulzeala Ursu a scos în afară cuiele cu premiile cele mai mari. Ei au câștigat toate premiile cele mai de valoare dar statuia lui Fradaburidi nu au putut să o câștige.Atunci când s-au bucurat toți de premiile câștigatepropietarul a schimbat numărul de pe statuie cu altul de pe o tigaie fără ca ei sa-l vadă. Victor a descoperit abia mai târziu că statuile erau în premiile câștigate. Și astfel au dezlegat un mister și au mai trăit o aventură

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.