Tastatură de gaming, pentru programare sau la birou?

Tastatură de gaming, pentru programare sau la birou?

Dacă cumva ai trăit într-o peșteră atunci probabil că nu știi ce este o tastatură. Dacă nu ai trăit într-o peșteră și citești articolul acesta atunci înseamnă că știi despre ce vorbesc și știi de ce este importantă o tastatură. Dar sunt destule tipuri de tastaturi încât să te întrebi: ”Dar asta pentru ce mai este, nu poți lua una simplă și să termini toată treaba?”, Și adevărul este că așa este. O tastatură, indiferent de tip poate satisface toate nevoile pe care le-ai avea.
Dar cu toate acestea există și persoane care vor să profite la maxim dacă se poate așa că pentru ei este destul de important ca acea tastatură să aibă anumite lucruri în plus. Pentru gameri sunt anumite lucruri precum luminile, pentru persoanele care scriu mult, ca mine, este nevoie de un feedback tactil destul de precis. Altfel nu știu dacă am apăsat tasta respectivă sau nu. Așa că hai să vedem ce tipuri avem pentru cine.

1. Tastatura mecanică cu feedback tactil sau audio

Dacă nu știai asta până acum, marea majoritate a tastaturilor mecanice sunt destul de zgomotoase. Și trebuie să recunosc că zgomotul poate fi chiar un avantaj uneori. Din mai multe motive. Pe lângă faptul că este un feedback audio în plus, poate alunga și oamenii din camera ta. Adică dacă nu vrei pe cineva lângă tine poți să începi să bați puțin mai tare în taste. Va fi suficient.
Ok, lăsând gluma la o parte, feedbackul tactil este motivul principal pentru care să îți cumperi o astfel de tastatură. După cum ți-ai dat deja seama când apeși o tastă pe o tastatură cu membrană știi că ai apăsat tasta dacă ai apăsat-o pana jos. Dacă nu, nu știi sigur dacă ai apăsat litera respectivă. La tastaturile mecanice e diferit. Acestea au o anumita poziție în care ești sigur că ai apăsat tasta. Pentru că auzi un click și pentru că simți din tastă. E mai greu de explicat.
O tastatură foarte recomandată este Logitech – K740 cu asta simți cu adevărat când ai apăsat o tastă bine sau nu și nu trebuie să te mai uiți să vezi dacă chiar e acolo sau nu.

2. Tastatura cu lumini RGB

Poate că pentru tine este un aspect care nu merită nici măcar menționat. Dar lasă-mă doar să îți prezint de ce o tastatură care are lumini este foarte căutată în ziua de azi. Și da poate nu vei fi 100% convins. Un principal motiv pentru care această tastatură este căutată este destul de ”plain” e din cauza efectelor de lumini și tuturor acelor lumini. Dacă consideri că nu este nimic special atunci te invit să intri aici.
De obicei sunt foarte căutate de gameri pentru că îi poate ajuta în jocurile competitive sau în lobby-urile de așteptare din jocuri. Mai ales acelea care te lasă să alegi exact ce culoare are fiecare tastă în parte. Asta dacă ai un joc tip RPG în care ai o grămadă de comenzi poți să le atribuii diferite culori. De exemplu butoanele de atac le poți pune cu roșu, itemele de heal cu verde și buffurile cu albastru. Pot deveni chiar handy uneori. O tastatură care este recomandată ar fi  Corsair K95 RGB Platinum

3. Tastaturi cu butoane media

Butoanele media pot fi destul de utile și când le folosești acasă. În cazul în care nu știi ce sunt acestea, uită-te pe tastatura ta. Dacă ai butoane care nu sunt taste, adică butoane pentru volum sau similare, atunci bravo, tastatura ta are taste media. Și trebuie să recunoști că e destul de util să poți regla volumul fără să mai umbli cu mouse-ul în setări. Desigur, există și butoane pe care le poți programa tu să facă ce dorești. De exemplu tastatura mea are buton de Shut down. Care poate fi foarte util pentru persoanele care nu au voie la calculator în timpul săptămânii. Mie îmi închide calculatorul în mai puțin de o secundă.
Desigur mai există și alte butoane utile precum butoane de search, buton de volum, de sleep sau să deschidă anumite directoare din calculator. Așa că dacă ești o persoană care folosește astfel de butoane destul de des o astfel de tastatură îți este potrivită. Una din recomandările găsite pe internet ar fi o tastatură Redragon Indrah care are suficiente butoane pentru tine.
Așa că acum la final ai răspunsul la întrebarea ta. Dacă vrei să cumperi o tastatură pentru birou, atunci una cu mai multe butoane media ar fi utilă și de preferabil mecanică silențioasă. Dacă ești gamer o tastatură iluminată mecanică este bună. Iar dacă pur și simplu ai nevoie de o tastatură normală, una cu membrană ar trebui să îți satisfacă nevoile.

Fotografie creată de FOX, de la Pexels
, , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: