Telefon sau Aparat foto? – avantaje și dezavantaje

Telefon sau Aparat foto?

Cred că ai văzut măcar odată în viață o poză care te-a făcut să spui: „UAU! Aș vrea să fac și eu o poză așa. pe mine m-a inspirat o poză făcută de la apropriere foarte mică la o albină. Detaliile se vedeai foarte bine și poză arăta uimitor de bine. Se vedea că a fost depus o cantitate mare de efort. În acel moment mi-am dorit să învăț să fac poze ca acelea. Probabil ai și tu un motiv pentru care te-ai apuca de fotografie. Totuși probabil ți-ai dat și tu seama că nu poți face poze pe lună cu telefonul. Sau dacă poți atunci calitatea va lăsa de dorit. Așa că: Telefon sau Aparat foto?

Telefon avantaje

Telefonul este mic. încape în buzunar. Nu ai nevoie de multe setări pentru a face o poză. Doar alegi subiectul scoți telefonul, intri în aplicație și faci poza. Destul de simplu dacă mă întrebi pe mine. telefonul are un A.I. incorporat care te ajută să scoți cel mai mult dintr-o poză. Cu alte cuvinte el face treaba din spate. O treabă foarte importantă pe care un aparat foto nu o are la același nivel.
Dacă telefonul are o cameră suficient de bună poți scoate poze cam al fel ca un DSLR. Diferența va consta în efort, bani și dedicație. Există telefoane care au mai multe camere. Defapt majoritatea sunt așa. Au cameră macro, cameră telefoto și o cameră cu rezoluție mare.Dacă vrei performanță mai bună atunci și costul va crește.

Aparat D-SLR avantaje

Un aparat D-SLR este destul de scump, dar are performanțe pe care un telefon nu le poate egala. are diferite piese pe care le poți schimba în funcție de pozele pe care vrei să le faci. Pentru unele persoane poate fi ceva satisfăcător să schimbi piese. Alții preferă totul într-o bucată ca să nu mai fie nevoiți să tot schimbe piese și alte lucruri.
Un alt avantaj pe care îl are aparatul foto este acela că poți să îi cumperi multe extensii. Cum ar fi un obiectiv nou, sau un stand, sau o baterie mai mare. Și multe altele. Poți să îl faci mai bun decât este el. Bine, toate extensiile respective vin cu un preț dar sunt utile.

Telefon dezavantaje

Ei bine nu sunt foarte multe de spus aici. Dacă ești o persoană care face poze des poți avea probleme cu stocarea. Poate fi rezolvată cu un card de memorie extern. Alta problema ar fi de faptul că nu prea ai cum să îl îmbunătățești. Dacă ai o anumită rezoluție la cameră, atunci nu poți să iei o lentilă mai bună va trebui să rămâi cu ea sau să îți cumperi un telefon nou.

Aparat D-SLR dezavantaje

Dezavantajul unui DSLR este în general mărimea. Datorită structurii, este mare și destul de greu. Dacă mai ai și extensiile după tine, e și mai greu. Un alt lucru de ținut cont este prețul. În general D-SLR-urile sunt mai scumpe decât un telefon nou.

Concluzia: Așadar Telefon sau Aparat foto?

În final am ajuns la un răspuns pe care eu îl consider satisfăcător. Dacă ești o persoană pasionată de fotografie și planifici ieșiri pentru poze, se merită să îți iei un D-SLR. Dacă faci doar selfie-uri sau poze mai rar atunci nu se merită să cari un aparat după tine.
Dacă ai nevoi e de aparat în diferite excursii sau ocazii atunci poți lua un D-SLR mai ieftin sau un aparat compact. E practic o combinație între cele 2. Destul de mic să îl poți lua în buzunar și destul de bun pentru a întrece un telefon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.