Ține un jurnal pentru tine

Te-ai găsit zilele astea visând, sau întrebându-te pe tine însuți despre ceva. Eu da. M-am întrebat cum va fi după această carantină. Dacă viața aceasta va fi la fel sau va fi mai grea. Ce va fi nou după asta. Și multe lucruri asemănătoare. De multe ori îmi trec repede gândurile pentru că am altceva de făcut. Și mintea trebuie să stea concentrată pe asta. Există totuși și momente în care nu am nimic de făcut și iar îmi vin astfel de întrebări. Atunci sunt mereu pregătit cu un jurnal lângă mine. Nu scriu în el de fiecare dată. Scriu doar atunci când am ce.

Îți recomand și ție să îți ții un jurnal

Dacă te întrebi de ce ai face asta, atunci am câteva motive bune pentru tine. Unul ar fi acela că ajungi să te cunoști mai bine. Mi s-a întâmplat și mie. Am avut acum mai mult timp un jurnal în care scriam. Și într-o zi l-am pierdut. După câteva luni l-am găsit iar. Când l-am citit am crezut că era al altei persoane, diferea foarte mult de „eu„ de atunci.
Dacă ții un jurnal te cunoști mai bine în prezent. Deoarece ai văzut ce greșeli ai făcut în trecut. și știi că felul în care ai reacționat nu a dus la nimic bun. Jurnalul poate acționa și ca un corector de greșeli astfel.

Nu trebuie să fie zilnic

Nu e neapărat să scrii în fiecare zi. Poți scrie doar atunci când se întâmplă ceva important sau când ai gânduri pe care nu vrei să le uiți. De asemenea poți și să-ți scrii propriile valori acolo. Ca să știi mereu ce alegi dintre 2 opțiuni mai grele.
Important este să nu uiți de el. Dacă trece prea mult timp, este posibil să-ți pierzi interesul sau să uiți. Așa că recomand să scrii regulat, odată la câteva zile sau odată la săptămână.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.