Vânătoarea de nimicuri prețioase

Acest joc este inspirat din cartea: „Evadare din biblioteca domnului Lemoncello” de Chris Grabenstein.

objects6_blue_series1Acest joc nu este specificat în detaliu în carte, dar mi-a plăcut, m-am jucat cu fratele meu și am descoperit câteva lucruri importante.

Jocul se desfășoară astfel: Se fac multe cartonașe pe care se scriu obiecte (nimicuri) care trebuie aduse sau ghicitori care să indice un obiect. Se amestecă bine toate cartonașele. Separat se mai fac cartonașe care să indice obiecte unice din zona în care se desfășoară jocul. Deci avem două teancuti cu cartonașe; unul cu obiecte comune și unul cu obiecte unice. Fiecare jucător trage câte un cartonaș din primul teanc fără să îl întoarcă, iar  din teancul cu obiecte unice se trage un singur cartonaș pentru toți jucătorii.

Se dă startul. Fiecare jucător întoarce cartonașul din obiectele comune, iar cineva întoarce și cartonașul cu obiectul unic. Fiecare jucător pleacă rapid în căutarea obiectului de pe cartonașul său cu obiecte comune. În același timp fiecare jucător poate căuta și obiectul de pe cartonașul cu obiecte unice. Jucătorul care se întoarce primul cu ambele obiecte câștigă runda. Toate cartonașele jucate se adună și se dau deoparte, iar jucătorii care au pierdut duc obiectele înapoi la locul lor. Jocul continuă în același fel până se epuizează toate cartonașele. Câștigă jucătorul care a câștigat cele mai multe runde.

Jocul se poate particulariza în funcție de vârsta jucătorilor, de mediul în care se joacă (în casă sau afară, sau la școală), se mai pot adăuga reguli noi (recompense și pedepse, punctaj, arbitru, cronometru) .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.