Adobe After Effects


Salut, cum v-a fost ziua, bună, excelenta? Sau poate nu prea bună? Atunci poate vei vrea să auzi ce am experimentat eu azi. Crede-mă nu am avut o zi prea bună dar am reușit să mă conving singur că merită sa o continui. Chiar și cu ceva nou: Adobe After Effects

Bun, să revenim la subiect, după cum ați văzut în titlu este vorba despre programul Adobe After Effects. Un program cu ajutorul căruia poți să creezi animații și să adaugi tot felul de lucruri interesante, toate acestea într-un video.

Partea proastă este că programul costă bani, cam 27 de euro pe lună. Dar partea bună este că are și un Free Trial, adică poți încerca programul gratuit timp de 30 de zile. Așa am făcut și eu. L-am instalat ieri și de ieri am tot lucrat la el. Trebuie să recunosc că nu aveam nici cele mai de bază cunoștințe despre acest program.

Dar am intrat în el dorind să fac ceva, orice, voiam să descopăr programul prin încercări. Dar după vreo 10 încercări m-am dat bătut și m-am dus pe YouTube și am căutat: „the basics of adobe after effects”(elementele de bază din adobe after effects). Da, nici măcar nu știam să creez un proiect nou.

După vreo o oră de tutoriale mi-am zis: „Gata acum mă apuc și îmi fac un intro pentru T-Studio”. Partea proastă era că nu aveam nici o idee în cap despre cum ar trebui să arate intro-ul. Așa că mi-a cerut tata să îi fac un intro pentru „Părinți Implicați”.

Prima zi

Bun, am acceptat, după o oră era aproape gata și eram mulțumit de el. Mi-am zis „Hai să fac animațiile puțin mai line” lucru care mi-a luat încă o jumătate de oră. La final mi-a ieșit așa:

I-am arătat mamei și lui tata, amândoi păreau mulțumiți, dar (vine partea mai puțin bună) mama a spus: „Ce ar fi ca să faci mâinile să dea mâna una cu alta după care să revină la poziția inițială?”. Eu:…..(eram în stare de zeu, mă simțeam de parcă am făcut cine știe ce capodoperă) Pentru mine era ceva de ultimul nivel posibil. Abia intrasem în Adobe after Effect și trebuia să fac asta… Ok, i-am zis că o fac mâine.

A doua zi

A doua zi (azi) m-am pus la calculator cu toată determinarea ca să creez intro-ul acela pe care mi l-a descris mama. Cu toate acestea nu știu pe unde s-a scurs toată determinarea asta. Nu știam să fac un singur lucru: să fac un efect de umplere cu lichid a unui obiect. (greu lucru) Doar asta mi-a luat 1 ora jumate. După care venea partea cu mâinile și aia mi-a luat încă o oră. După care a trebuit să pun animațiile, încă jumătate de oră. La final m-am uitat și am zis: Pentru asta am muncit (figurat muncit) eu 3 ore? Nu eram nici eu prea mulțumit dar eram dispus să îl mai îmbunătățesc azi sau mâine.

În caz că vrei să știi cum mi-a ieșit, uite:

Așa că sper că v-am înseninat puțin ziua cu povestea mea despre cum am făcut cunoștință cu Adobe After Effects. Acum la final vă spun: „Indiferent de ce lucru te apuci trebuie să fii dispus să dai tot ce e mai bun din tine, chiar dacă asta o să ia mult timp.” Sper sa ai o zi bună în continuare!

, ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: