Aerogel – Ce este?

Aerogel – Ce este?

Salut, probabil că ai dat click din curiozitate click pe acest articol, ei bine sper să rămâi cu o impresie buna despre aerogel.

Aerogelul este o substanță solidă, cea mai puțin densă. Adică este compusă 99,8% din aer. Prin urmare este foarte transparent, poți vedea ok prin el și pe deasupra este și foarte ușor. Aerogelul acesta este un fel de gelatina din care este scos lichidul.

Are o calitate foarte importantă: este un foarte bun izolator termic. S-a făcut un test: S-au luat 2 iepurași de ciocolată și s-au pus unul pe o bucată de aerogel și una pe o bucată de sticlă. Cel de pe bucata de sticlă s-a topit repede iar sticla s-a spart iar celălalt de pe aerogel a rămas întreg o buna bucată de vreme până când flăcările au topit partea din exterior a iepurașului, acolo unde ieșea in afara bucății de aerogel.

Cei care au creat aerogelul lucrează să îl facă mai dur. Asta pentru că fiind compus în mare parte din aer se poate sparge ușor. Ăn viitor vor ca aerogelul să fie folosit în construcții.

Dacă vreți să știți de unde am aflat eu toate acestea aveți un link și un video:

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: