Proiectarea eficientă a unei case

Proiectarea eficientă a unei case

Principiile construirii ecologice:

O performanță mare,energia eficientă a casei poate include încălzirea geotermală, puterea vântului și panourile solare dar acestea nu definesc aspectele unei vieți ecologice. Ele vin pe planul al doilea ca și ceva care te poți descurca si făra acestea. O casa ecologica incepe cu un aspect bun, o izloație buna și daca este posibil, ferestrele să fie orientate spre sud pentru o încălzire pasivă.

Energia eficientă, izolația și orientarea

O casă eficientă și elastică este o casă care folosește energia minimă la luminat încălzit și aparate casnice. Cea mai mare remiza este aproape întotdeauna încălzirea așa că reducerea aparatelor de încălzire este o bună metodă de a economisi. Noi spunem aproape întotdeauna dar pentru exemplu Casa Economă Edelweiss folosește mai puțină energie pentru a încălzi decât alte case.

O casă cu 60% din geamurile sale îndreptate spre Sud poate reduce cu 25% din costurile de încălzire ale casei. Este important să ai un aspect cum se cuvine pentru a evita supraîncălzirea sau vei scăpa de aceasta folosind aerul condiționat pe timpul verii. O izolație bună și o închidere bună este imperativă pentru performanța casei tale, Nici o cantitate de panouri solare nu va compensa lipsa ferestrelor si a zidurilor ca scurgerilor de caldură și umiditate.

O casă de mărime rezonabilă

Nu putem scoate în evidență așa cum am vrea următorul lucru: o casa mica este mai eficientă. O casă mai mică înseamnă mai puțin pământ de săpat, mai puține materiale de produs și de transportat, mai puțin spațiu de încălzit, mai puțin spațiu de răcit, mai puține taxe de plătit, mai puțin de curățat și sunt mereu mai ieftine de cumpărat și de construit. Nu îți sugerăm sa trăiești într-o cutie de chibrituri dar sunt persoane cu case mai mici care trăiesc chiar mai bine.

O casă flexibilă

Dimensiunea familiei se va schimba de-a lungul vieții iar o casă flexibilă este una care a fost construită ca să se acomodeze la schimbări cu cel mai mic cost posibil. Poți reduce și din punct de vedere financiar și din punct de vedere ecologic cu o mare renovare anticipând și decorând pentru acel moment chiar de acum.

Gândește-te la potențiale schimbări sau la o posibilă bunicuță. De-a lungul construcției poți da drumul sistemelor de fire și țevi de-a lungul ușii. Deci, atunci când vine ziua, în locul unei renovari uriașe veți găsi o infrastructură mai nouă cu o baie și o bucătărie în plus.

Asta poate fi o caracteristică pentru revânzare pregătind casa pentru viitorii deținători.

Folosind materiale locale și folosite

Refolosind materiale de construcție existente și cumpărând altele locale doar devii un membru al driecției de construcție ecologică. Așa cum am spus o construcție ecologică începe cu faza de proiectare așa că poți incorpora aceste materiale în viitoarea ta construcție.

Cunoscând din timp ce materiale vei folosi te poate salva de câteva dureri de cap, deoarece puteți face imediat orice adjustare necesară. Dacă ai în plan să folosești uși vechi de exemplu sau un material specific pentru pardoseală trebuie să adjustezi sistemul de încadrare și înălțimea pardoselei. Ușile vechi nu ating mereu standardele și este mai bine să cunoști dinainte de construcție dimensiunile.

Proiectarea casei tale ecologice

Dacă îți proiectezi tu însuți casa sau ai un profesionist fă-o. Amintește-ți principiile pe care le-am subliniat mai sus, dar fii sigur că vei găsi un designer sau un arhitect cu care să îți împărtășești viziunea și care vă va permite să îndreptați cel puțin procesul.

 


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: