Cât de multă memorie RAM este suficientă la un calculator?

Cât de multă memorie RAM este suficientă la un calculator?

Probabil că știi ce este memoria RAM dacă ai ajuns la acest articol. De obicei oamenii care intră pe aceste articole vor ori să cumpere un calculator nou ori să cumpere mai multă memorie RAM pentru calculatorul pe care îl au deja. Și pentru că plăcuțele de memorie ram nu sunt tocmai ieftine. Prin urmare vrei să știi cât să cumperi pentru a nu fi nevoit să mai faci cumpărături în viitor. De asemenea este necesar să știi că la prea multă memorie RAM strică. La fel ca și citatul ”Ce-i prea mult strică” prin urmare ai grijă cât vrei să cumperi.
 

Sunt 4 GB de RAM suficienți?

 
Am decis să o iau de la mic la mare. Și cum 2 GB de RAM va fi mereu prea puțin pentru un utilizator de Windows am început de la 4. Chiar dacă probabil ți se pare puțin doar 4 GB de memorie RAM ai fi surprins să afli că este suficient pentru un utilizator normal. Într-adevăr, nu ai cea mai mare viteză și nici nu poți face prea multe lucruri odată. Dar este suficient pentru navigat pe internet, ascultat muzică, vizionat filme, și chiar ceva jocuri ușoare. Nu împinge limita prea mult totuși.

Sunt 8 GB de RAM suficienți?

 
Când sari de la 4 la 8 GB de RAM chiar se simte diferența. Se simte și în viteză și în performanță. După cum probabil ai experimentat, mai multă memorie îți deschide mai multe opțiuni. Cum ar fi să ții contabilitatea într-un fișier Excel, sau să joci niște jocuri mai grele, pe o calitate medie. Și da, poți face mai multe chestii odată și lucrurile în general se mișcă mai repede. 8 GB de RAM sunt deja suficienți chiar și pentru un Gamer. Și mai mult decât suficienți pentru o persoană normală. Încă nu poți randa videoclipuri la calități mari, e cam devreme pentru asta.
 

Atunci 16 GB de memorie RAM sunt ideali?

 
Nu cred că aș zice chiar ideali dar cu siguranță poți face aproape toate lucrurile cu atâția. De aici destul de puține jocuri sunt inaccesibile din cauza memoriei. Așa că poți spune că nu duci lipsă de RAM În privința jocurilor. Deși dacă aș fi în locul tău nu aș lăsa toată treaba doar pe RAM-i, trebuie să echilibrezi și cu restul componentelor. Altfel nu știi care este performanța calculatorului tău. Și este posibil ca una din componentele mai slabe din calculator să le tragă și pe restul în jos.
De la 16 GB de ram poți deja să randezi  și să editezi video la 1080 – 4K. Prin urmare poți folosi calculatorul acela și pentru muncă mai serioasă. Este recomandat și o placă destul de bună pentru a scurta timpul de așteptare la export.
 

Sunt 32 de GB de memorie prea mult?

 
Dacă 16 sunt suficient pentru oricine și aproape orice, atunci cantitatea dublă începe să fie cam prea mult, nu crezi. La momentul actual, nici un joc nu este capabil să consume sau să folosească 32 de GB de RAM. Singurele locuri în care poți folosi o asemenea cantitate de memorie este la găzduire sau la minat de cripto-monede. Ceea ce mă îndoiesc că ar fi destul de profitabil în ziua de azi. Sau un alt loc în care să folosești 32 de GB de RAM împreună cu o placă video destul de performantă este la editat videoclipuri la o calitate extrem de mare cu multe FPS-uri. Cam ce fac Slow-Mo Guys, doar că ei folosesc o cameră care filmează la 10.000 de cadre pe secundă. Și ar fi cam scumpă în opinia mea. Prin urmare 32 de GB de RAM este overkill în mare parte.
 

De unde să cumperi Memorie RAM?

 
Nu cred că trebuie să te îngrijorezi prea mult în privința asta. Atâta timp cât nu cumperi de pe vreun site care poate să îți dea spam, nu ai de ce să te îngrijorezi. Dar unul din site-urile cele mai recomandate sunt Pc Garage și Pc House la fel ca și Cel.ro

,

One response to “Cât de multă memorie RAM este suficientă la un calculator?”

  1. […] Memoria RAM este componenta care este folosită când rulează un program sau sistemul de operare. Te poți gândi la această componentă ca la membrele corpului. Procesorul dă comenzile și face o parte din treabă iar memoria RAM sunt membrele, care fac o parte importantă din treabă. Dacă deschizi un joc de exemplu procesorul va ține jocul deschis și va face o parte din treabă, din Hard Disk, calculatorul ia fișierele necesare pentru a rula jocul, iar memoria RAM va fi responsabilă pentru ceea ce faci în joc. Iar aici intră pe scenă și placa video. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: