Ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar face ce-ar vrea.

Ce s-ar întâmpla dacă toată lumea ar face ce-ar vrea.

Eu- dacă eu aș face ce aș vrea nu m-aș mai duce la școală aș sta pe telefon și multe alte chefuri iar într-un fel aș fi o povară părinților mei.

Iosua – dacă Iosua ar face ce ar vrea el ar mânca numai dulce, ar dormi mai mult, nu s-ar mai duce la școală, nu ar mai asculta de părinți și ar face multă mizerie, gălăgie și tot ce are chef.

Mama – ea este lucrul principal în casă pe lângă tata. Dacă nu ar avea chef nu ar face de mâncare, nu ar munci, nu ar mai face curat, nu s-ar mai îngriji de noi. Deci nu ar fi tocmai plăcut, nu?

Tata – Dacă ar face ce vrea el, nu ar mai avea chef de muncă, de făcut curat, nu ar plăti facturile, nu s-ar mai ocupa de noi  să ne îngrijească, nu s-ar mai interesa de noi…

Dacă toată lumea ar face ce ar vrea nu ar fi bine pentru celălalt om  nimănui nu i-ar ardea să muncească știind că poate face ce vrea, că nu e obligat să muncească dacă nu ai mâncare poți fura de la altul iar dacă poliția nu ar avea chef să te aresteze e mai bine pentru tine. Deci e mai bine să faci niște lucruri după niște reguli chiar dacă uneori nu ai chef să le respecți.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: