Copii bețivanului

Copii bețivanului

În această carte este vorba despre  viața a două două fete orfane de mamă și despre cum a ajuns tatăl lor dintr-un om bețivan într-un om normal și fericit.

Marcia și Elen Hoyt plângeau după mama lor care murise acum câteva ore. Ele vorbeau una cu alta și încercau să se oprească din plâns. Când s-a înserat doamna Green le-a spus fetelor că pot merge acasă. Ele s-au dus acasă și după un timp a venit și tatăl lor care nu era atât de beat.  Atunci când era la cârciumă el nu știa că soția lui era moartă. De atunci el și-a zis că nu va mai bea niciodată. Dar el nu se putea abține deloc să nu bea și asta l-a făcut mai rău ca înainte. În o altă zi Marcia s-a dus cu Elen în pădure pentru a găsi și culege frăguțe. După un timp au terminat de cules toate frăguțele pe care le-au găsit în acea poiană. Nu erau multe. Ele convinse că mai erau și prin alte poienițe. Ele s-au hotărât să meargă să le găsească însă s-au pierdut și s-au hotărât să petreacă noaptea în pădure. Ele au dormit cu frică dar noaptea a trecut cu bine. Dimineața s-au trezit și în încercarea de a găsi drumul spre casă au găsit un domn care se numea Hary Afton care era la vânătoare și le-a arătat drumul. Ele au ajuns acasă cu bine.

În altă zi de beat ce era  el a dormit în cimitir crezând că era acasă dimineața când s-a trezit le-a auzit pe fetele lui rugându-se pentru el la această rugăciune el a fugit la brutărie a cumpărat o pâine cu un ban care i-a rămas  și acasă el a pus-o pe masă și s-a ascuns după ușă, când au venit fetele  le-a spus că niciodată nu vor mai tânji după pâine. și de atunci toată familia a trăit mai bine. Doamna Afton a murit și ea, a fost cea mai bună prietenă a fetelor. Dar de ziua ei Elen a căzut într-un râu mic și și-a aprins plămânii iar după un timp a murit.

Din această povestire eu am înțeles că dacă suntem răbdători și avem încredere în Domnul suntem răsplătiți înzecit. Dar pentru o răsplată mare trebuie să răbdăm mai mult și că nu trebuie să ne pierdem speranța nici atunci când trecem prin valea umbrei morții căci vom fi răsplătiți.

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: