Copila-Stea

Copila-Stea

În această carte este vorba despre un băiat pe nume Leo care credea ca cel mai grozav lucru din lume era o cravată cu un porc spinos. Cravata aceea era a unchiului Pete și i-a dat-o lui Leo ca și cadou de despărțire. Trebuia să plece undeva departe. Leo și familia lui trăiau atunci în Arizona. De ziua lui (vara), Leo a primit un pachet în fața ușii pe care scria„La mulți ani” iar în cutie era o cravata cu doi porci spinoși care aruncau cu țepii la țintă în timp ce al treilea se scobea intre dinți. Cine și de unde găsise această cravată căci el nu a găsit nicăieri cravate cu porci spinoși. Apoi s-a mai întâmplat ceva, când s-a întors la scoala, Kevin prietenul lui l-a întrebat daca a vazut ceva. Iar el la întrebat ce să vadă dar nu a aflat. Mai târziu a știut. În școală a venit o fata noua pe nume Copila-Stea Caraway. Apoi în sala de mese a și văzut-o: purta o fustă lunga, o bluză o geanta pe care era o floarea soarelui în marime naturală iar in spate avea o ukulele (o chitara mica la care cântau indienii americani). A încercat sa câteva acorduri si s-a apucat sa cante de adevăratelea iar apoi s-a dus la masa lui Haillari Kimble  şi i-a cântat „La mulți ani”.

Acum se făceau meciuri de baschet pe școală și erau puțini care veneau iar cu banii abia acopereau factura de curent. Când a devenit Copila-Stea majoreta și a intrat în acțiune au venit de odată mulți oameni. Echipa lor de baschet au făcut un senzon perfect iar Copila-Stea le-a stricat acest senzon deoarece la un meci  o vedeta din echipa adversa și-a rupt piciorul iar Copila-Stea l-a ajutat. Mai era doar un meci pentru a intra în finala dar de data asta aveau deaface cu cinci vedete iar nici una nu și-a rupt piciorul. Toată școala a dat vina pe Copila-Stea pentru că au pierdut finala

De la un timp tot mai multa lume îi pisa la cap pe Kevin și Leo să facă un interviu cu niște întrebări. Să o aducă la Scaunul Închis. În final au adus-o dar juriul care punea întrebările era nervos încă de când au pierdut în finală. A ieșit destul de amuzant. După un timp totuși Leo a urmărit-o să vadă unde locuiește dar s-a tot dus în desert și a renunțat. Iar la un timp s-a împrietenit cu ea și au tot ieșit la plimbare cu bicicleta și tot povesteau. De la un timp cu Leo nu mai vorbea nimeni din școala iar Copila-Stea s-a schimbat în Susan lui Leo i-a plăcut mai mult dar a observat ca e nefericita. Până la urmă Copila-Stea s-a dus l-a un concurs de oratori pe care l-a câștigat dar tot nu îi dădea nimeni atenție. În final a plecat iar Leo i-a simțit lipsa. Dar de ziua lui a mai primit o cravata cu un porc spinos.

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: