Cronicile din Narnia – Leul, vrăjitoarea și dulapul

Cronicile din Narnia – Leul, vrăjitoarea și dulapul

În această carte este vorba despre o familie care avea 4 copii. Mama și tatăl lor trebuiau să plece undeva iar copii trebuiau să stea la o rudă îndepărtată dar care avea o casă foarte mare, una de genul care parcă nu se mai termină. Acești patru frați doi băieți și doua fete au venit să stea pentru vară. După primele zile, toți patru s-au apucat de explorat casa iar una dintre fete, Lucy a găsit un dulap pentru haine, a intrat să vadă ce e acolo și s-a trezit în altă lume unde era iarnă. Fata vede un faun care o invită la el acasă aceasta acceptă și merge la el unde mănâncă iar faunul îi cântă din flaut. Până la urmă acesta recunoaște că a fost trimis să o prindă și să o ducă la Vrăjitoarea Albă. acesta o lasă să plece și aceasta se întoarce acasă prin locul prin care a venit. Când au auzit ceilalți povestea nu au crezut-o deoarece ea susține că a fost acolo câteva ore iar ei au văzut-o înapoi imediat după un minut.

Până la urmă se joacă în ziua următoare de-a va-ți ascunselea iar Edmund, unul din băieți se ascunde în dulap și ajunge în Narnia (lumea cu zăpadă) o vede pe Vrăjitoarea Albă fără să știe că este ea și se urcă în trăsura ei unde îl servește cu rahat turcesc și îi spune că dacă mai vrea trebuie să îi aduca și pe frații și surorile ei. Dar când se întoarce înapoi nu recunoaște că a fost acolo, chiar dacă a fost văzut de Lucy. În altă zi toti patru sunt prinși pe coridor de o grupă de turiști (nu aveau voie sa fie prinși de turiști pe acolo) așa că au fugit și s-au ascuns fix în camera cu dulap și chiar în dulap astfel că au ajuns în Narnia. După câteva căutări și un semn au ajuns la casa a doi castori unde au mâncat și unde Edmund a fugit la Vrajitoarea Albă (știa unde locuiește) aceasta l-a luat prizonier și s-a dus după ceilalți trei.

Cei trei știau unde trebuiau să meargă, la Stâncă, unde primeau ajutor. S-au oprit la mijlocul drumului căci se făcuse noapte. De nicăieri vine un moș care le dă daruri. O sabie și un scut lui Peter (celălalt băiat), Un arc și o tolbă de săgeți lui Susan (cealaltă fată) și o sticluță cu lichid și un pumnal lui Lucy (licoarea putea vindeca orice boală sau rană). După asta au mai mers mai departe în ciuda oboselii și au fost atacați de lupii Vrăjitoarei. după luptă se întâlnesc cu un leu, cu Aslan care îl face pe Peter rege peste frații lui iar pe aceștia la fel îi face rege și regine. Cât despre Edmund este eliberat de catre leu, deoarece următoarea noapte el se duce în locul lui Edmund și a murit pentru el dar a înviat. După asta cu toții au cârmuit Narnia pîna cân au devenit oameni mari. Au găsit la un moment dat drumul lor pe care au venit și au intrat în el, și s-au trezit pe jos în camera cu dulap iarăși copii.

Eu am inteles din această carte că se aseamăna destul de mult cu biblia, Aslan moare pentru un prizonier vine și elibereaza Narnia de vrăjitoare și pune un nou rege toate acestea mi-au lasat o impresie că Aslan are mai multă influenta asupra oricui asta asemanândul cu Isus. In colcluzie spun că această carte are un înteles dublu

,

2 responses to “Cronicile din Narnia – Leul, vrăjitoarea și dulapul”

  1. Dacă ai și scrie corect gramatical, ar fi super, cu virgule, cratimă, punct unde-i cazul etc. Cum naiba ai luat premiul pentru ”Cel mai tânăr blogger” când tu scrii în halul ăsta?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: