Cronicile din Narnia – Nepotul magicianului

Cronicile din Narnia – Nepotul magicianului

În această carte, este vorba despre două familii dintre care una avea o fetiță pe nume Polly iar cealaltă avea un băiat pe nume Digory. Ambii a-au cunoscut când Poly era în grădină și un băiat (Digory) s-a arătat peste gard. Așa au făcut cunoștință. Într-una din zile când era urât afară cei doi au mers la ascunzătoarea lui Poly sau cum îi spunea ea ”Peștera comorilor„. Au stat acolo o vreme până ce Digory a văzut o ușa mică. După mai multe ezitări cei doi au intrat pe ușa aceea. Tot înainte era un culoar, care bănuiau ei făcea o legătura dintre case. Ajunși la capătul culoarului au văzut o ușă după și mai multe ezitări au deschis-o. Ceea ce au văzut ei era o cameră frumos mobilată și cu niște inele galbene pe masă. Chiar în acel moment a apărut un om din cameră și i-a tras înăuntru. Le-a spus să ia un inel galben dacă vrea și pot pleca. Poly a pus mâna pe un inel galben și a dispărut instantaneu.

După o grămadă de explicații din partea omului (care era unchiul nebun al lui Digory) A plecat și Digory după ea. Ajuns acolo a văzut o mică pădurice și peste tot în jur mai multe lacuri a întâlnit-o pe Poly deși i-a luat mult până să își amintească de ce era acolo. Totul părea un vis. Numai că Digory voia să mai exploreze și alte lumi. după ce s-au convins că inelele verzi îi aduc înapoi acasă au sărit în alt lac. Instantaneu cei doi au ajuns într-o cameră unde era un ciocan și un clopoțel iar pe un perete erau niște versuri care i-a obligat să lovească clopoțelul. Clopoțelul a vibrat din ce în ce mai tare și s-au trezit într-o sală de tron pe care se afla o regină.

Castelul părea gata să se prăbușească iar regina i-a luat cu ea și cei doi și-au pus inelele galbene și au ajuns în păduricea aceea. De aici regina se întâlnește cu unchiul lui Digory. Cei doi pleacă împreună în lumea normală unde regina face tot scandalul posibil furând un cal și alergând cu el peste tot împreună cu toate bijuteriile furate. Însă cei doi copii reușesc să să o aducă pe regină înapoi în lumea cu pădurice (nu știu cum altfel să o numesc) Numai că aduc și calul și grăjdarul, care prinse de frâie calul. Numai că din greșeală toți 5 oameni și calul se găsesc într-o lume pustie.

Undeva apare un leu mare și cu o coamă bogată și începe să cânte la propiu. Cântecul acela avea rostul de a trezi copacii și animalele căci asta și s-a întâmplat. Au început să apară animale și să crească copaci vrăjitoarea și unchiul au fugit undeva numai că unchiul a fost prins de animalele cuvântătoare(căci cântecul acela le-a dat acest dar) care l-au interpreta drept copac după ce leșinase de frică. Vrăjitoarea a fugit departe.

Băiatul care știa că era vina lui că vrăjitoarea a venit în această lume nouă s-a dus la leu (pe care îl chema Aslan) i-a spus că vrea să își îndrepte greșeala. Leul l-a trimis la un copac departe să aducă un măr pe care să îl planteze ca să apere Narnia de vrăjitoare. Digory a plecat călare pe calul care a venit cu ei numai că acesta avea aripi pentru că i le dăduse leul. A ajuns acolo și după ce a luat mărul a văzut-o pe vrăjitoare care tocmai mâncase un măr(aveai voie să iei mere de făceai asta pentru altii, dar dacă mâncai un mar pentru tine primeai ce îți doreai cel mai mult dar erai cuprins de disperare) și era mai mândră, mai puternică ca înainte. Au luat mărul și au fugit.

Au plantat mărul , care a crescut într-un minut, care era protectorul Narniei iar Aslan l-a făcut rege pe grăjdar împreună cu soția lui care a fost adusă din senin aici. După toate astea Digory și Poly s-au întors acasă cu un măr din copac dar pe care i l-a dat Aslan. Digory i-a dat mamei lui să mănânce din măr căci era tare bătrână și s-a însănătoșit de toate bolile. Și aici se termină povestea.

, ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: