De ce e important să ne menținem sănătatea în carantină?


Unii din noi, printre care și eu, obișnuiau să practice un sport înainte să intre în carantină. Acum nu prea mai avem voie să ieșim din casă. Prin urmare este mai greu pentru noi să ne continuăm activitatea fizică și să ne menținem sănătatea. Totuși pentru a nu pierde acel efort depus trebuie să depunem și niște efort să ne păstrăm performanțele.

Dar de ce e important pentru mine care nu am făcut nici un sport?

E important și pentru tine deoarece și tu ești în aceeași situație ca și noi. Poate nu în exact aceeași situație dar asemănător oricum. Ai depus efort de fiecare dată când ai mers la lucru sau când ai mers la școală. Chiar dacă te-ai dus cu mașina tot ai mers pe picioarele tale până în sala de casă. Deși mersul pe jos menține mai mult sănătatea.
Chiar dacă pare că nu are nici o legătura ține minte asta. Puțină mișcare nu strică dar deloc poate duce la probleme pe care s-ar putea să le regreți mai târziu.

Și totuși de se să mă apuc și eu?

Pentru că îți face corpul mai rezistent în fața bolilor și ajută la lupta contra virusului. Cu alte cuvinte ne menținem sănătatea. Ca să nu mai vorbim de opusul activității. Dacă nu faci măcar puțină mișcare zilnic atunci este posibil să capeți greutate, să capeți diferite probleme cardiace. Lucruri pe care nimeni nu le vrea.
Și totuși au fost persoane care s-au apucat dintr-un motiv și acum nu mai pot să se lase. Poate devii și tu una din aceea. Nu e nimic rău în a-ți plăcea să practici un sport.

Eu nu o să am probleme de acest gen cu sănătatea

Nu se știe niciodată. E posibil să ai și să nu știi. Un alt lucru pe care am uitata să îl menționez este acela că poți lega prietenii noi. Bine, nu acum în carantină. Dar dacă te apuci de un sport este foarte posibil să întâlnești persoane noi pe care poți să le cunoști mai bine.
Se chiar poate să vii la antrenament datorită prietenilor și nu sportului. Au mai fost cazuri asemănătoare. Dec nu te teme. Nu ești singurul.
 


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: