De ce este important să cumperi un laptop acum?


Un laptop este o ustensilă excelentă când vine vorba de muncă, vizionat de filme sau Gaming. Ele sunt calculatoare care sunt de dimensiuni mai mici făcute în așa fel încât să le poți lua cu tine aproape peste tot. Au și bateria lor, astfel le poți folosi și altundeva decât acasă.
Bun, și de ce este important să cumperi un laptop acum? De ce nu altădată? Pentru că această perioadă este cea mai benefică pentru tine. Și așa stai acasă. Poate ai un calculator sau un telefon destul de bun, dar calculatorul nu îl poți căra cu tine când ieși din carantină și telefonul nu poate îndeplini rolurile unui calculator. În plus, și prețurile sunt mai benefice acum.

Ok, cum să aleg un laptop?

Bun, acum probabil te întrebi: Dacă totuși ar trebui să îmi iau un laptop nou, cum să aleg unul? Ei bine, aici eu am soluția pentru tine. Ca să ne ușurăm treaba am decis să împart laptopurile în 3 categorii: Pentru lucru, pentru filme și pentru gaming. Din acestea îți poți alege ce crezi că îi se potrivește cel mai bine.

Laptop Pentru lucru

Aici sunt câteva elemente pe care nu ar trebui să le omiți cum ar fi un ecran de 17 inchi. Da este important să ai ecranul suficient de mare ca să poți avea o privire mai amplă asupra muncii tale. Cât despre componente, este recomandat să ai un I5 de generația a 4-a sau un I7 de generația a 2-a. Acestea ar trebui să facă față nevoilor tale numai bine. Cât despre capacitatea RAM 8 gb de ram ar trebui să fie suficient, dacă totuși nu ajung mai poți adăuga oricând în plus. Dacă cumva ești un designer grafic și folosești un program de editare video atunci ar trebui să te uiți după un laptop care are și o placă video dedicată.
Când vine vorba de stocare trebuie să fii puțin atent. Vei avea nevoie de un SSD pe care să îți ții sistemul de operare și programele și încă un HDD pe care să îți ții proiectele și documentele. Un HDD de 1 TB ar trebui să ajungă pentru o perioadă lungă de timp. Un alt lucru important de menționat este sistemul de operare. Windows Pro este cel mai recomandat datorită funcției de remote connect. Cu ajutorul laptopului Poți să controlezi și alte calculatoare de la depărtare.

Laptop Pentru vizionat filme

În general acest tip de laptopuri nu au nevoie de cine știe ce cerințe. Important este să aibă un ecran suficient de mare și de bine adaptat cromatic încât să te bucuri de o experiență cât mai plăcută atunci când vizionezi un film. Un lucru important aici ar fi să aibă o placă de rețea cu o conexiune bună la internet. Te ajută foarte mult atunci când vrei să descarci un film mai mare de pe internet. La componente nu ai nevoie de ceva extravagant. Și un I5 de a 2-a generație funcționează. Iar 4 gb de ram ar trebui să fie suficienți. Ai grijă totuși să ai suficient spațiu de stocare pentru filmele tale.

Laptop de gaming

Aș putea spune că este una din cele mai pretențioase categorii. De ce? Pentru că trebuie să aibă toate elementele necesare să ruleze un joc cu cerința mari. Așadar, e de la sine înțeles că îți trebuie un ecran mare. Cu cât ai un câmp de vedere mai mare cu atât mai repede îți poți observa adversarii. Tot la ecran este bine să aibă o rată de refresh mai mare orice peste 70 GHz este ok. Aceasta se asigură că nu ratezi nici un cadru atunci când ai jocuri cu acțiune intensă și ai nevoie de atenție la orice detaliu.
Următoarele sunt componentele. Cel mai recomandat procesor este un I7 de generația a 5-a, de obicei dacă iei mai departe de atât mai bine. 8 Gb de ram ar trebui să fie suficienți pentru majoritatea jocurilor. Dar dacă la un moment dat vei vrea să faci un upgrade vei putea oricând să crești până la 16. Un element important la un laptop de gaming este să aibă o placă video dedicată. În general laptopurile au propriile plăci video dedicate. Și la final este recomandat să ai un SSD pe care să ai Sistemul de operare și încă un HDD mai mare, de la 500 de Gb până la 1 TB, pe care să iți ții jocurile. Un alt element destul de iconic dar nu neapărat necesar este o tastatură iluminată. Astfel vei vedea mai bine tastele în întuneric și cui nu îi place efectul acela multicolor?
Acum ține de tine ce ți se potrivește, Nu cred că o să îți fie greu să faci o alegere având în vedere atâtea opțiuni. În plus îi-am făcut eu lista cu laptopuri care s-ar potrivi la fiecare categorie. Doar dă click pe titlul categoriei și vei fi trimis pe o pagină de unde poți alege.


One response to “De ce este important să cumperi un laptop acum?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: