De ce să cumperi un aparat foto


Putem spune că domeniul fotografiei este unul destul de vast. De la micile telefoane până la uriașele aparate DSLR. Fiecare cu rolul și capacitățile lor. Important este să știi cum, în ce condiții să folosești aparatul respectiv. Unele persoane se mulțumesc să facă poze și cu telefonul, altele au nevoie de aparat special. Cert este că un aparat foto va fi în multe aspecte superior telefonului. Dacă ești o persoană care face poze mai rar, telefonul îți este de ajuns. Dacă ieși pe afară să faci poze și chiar ești pasionat, atunci ai nevoie de un aparat foto mai performant.

Aparat foto compact

Dacă consideri că îți trebuie un aparat dar nu ceva prea scump, atunci poți să cumperi unul de tip compact. Va îndeplini în mare măsură nevoile pentru care l-ai cumpărat. E mic, poate încăpea în buzunar, este ceva mai bun decât un telefon și poate face acele poze pe care le vrei. Trebuie doar să te înveți puțin cu el și e destul.
Este ceva mai ieftin decât un aparat de tip DSLR. Dar și performanța este mai mica, acordându-se cu prețul. Cu toate acestea  un aparat compact e suficient pentru nevoile tale. Face poze la calitatea care trebuie. Are un Mod Automat destul de bun și bateria poate fi încărcat la priză sau cu baterii.

DSLR aparat pentru profesioniști

Dacă cumva un aparat compact nu îți este de ajuns atunci cel mai probabil ai nevoie de un DSLR. Aparatele acelea mari pe care le-ai văzut pe la fotografi serioși. De obicei sunt desul de scumpe și voluminoase. Sunt folosite de oameni care știu cum să umble cu ele. deci este recomandat să urmărești un curs de fotografie înainte.
Dacă folosești obiectivul care trebuie poți prinde poze de la depărtare foarte mare, sau poți face poze la obiecte foarte mici. Sau chiar la insecte precum o furnică. Un lucru pe care trebuie să îl mai știi este acela că un aparat DSLR poate folosi mai multe obiective. Pot fi obiective telescop, sau obiective macro. Fiecare este folosit pentru ceva.
Eu personal folosesc un Nikon D3100 cu 2 obiective: Unul de 18-55 și unul de 55-200. Pot exista cazuri în care obiectivul e mai scump ca și aparatul. 🙂

Sau poți folosi telefonul

Dacă nu crezi că ai nevoie de un aparat foto dedicat atunci poți să folosești propriul telefon. Totuși recomand să să îți iei un telefon cu o cameră mai bună. Poți să iei ceva cu 64 de megapixeli sau mai sus. Important la acest punct este să aibă un A.I. destul de bun. Adică modul automat, să regleze tot în așa fel încât atunci când faci poza să fie la setările optime.


One response to “De ce să cumperi un aparat foto”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: