De ce să te apuci să cânți la un instrument?


Cântatul la un instrument poate fi un lucru foarte greu de atins. Să fii în stare să cânți după o partitură grea este ceva la care să aspiri. Mulți visează să ajungă acolo. Inclusiv eu, sper să pot ajunge la un astfel de stadiu la pian. Procesul prin care o persoană învață să cânte la un instrument este unul foarte lung. Este lung și probabil solicitant, dar nu este ceva imposibil. Aveți diferiți compozitori ca model. Și alte persoane  care au reușit să ajungă la același nivel ca și ei.

Cântatul la un instrument aduce o satisfacție incomparabilă

Trebuie să recunoașteți și voi. Satisfacția după ce ai făcut un lucru bine este un sentiment aproape incomparabil cu orice. E cam la fel ca atunci când aveți un proiect greu de realizat și după multă muncă și efort ați ajuns la final. Știi că ai făcut totul bine, fără greșeală, a luat timp, resurse și alte lucruri. Dar e gata.
Adevărul e că acel tip de sentiment este aproape incomparabil. Nu prea nai găsești ceva asemănător. Așa că te invit și pe tine să te apuci de un instrument. Poți experimenta ceva ce nu ai ocazia foarte des.

Îți schimbă personalitatea

Bine, nu ți-o schimbă direct și dramatic. Dar vei putea observa ceva schimbări. Studiile demonstrează faptul că persoanele care știu să cânte la un instrumente iau deciziile mult mai repede. Eu aș mai adăuga o trăsătură. Și anume calmul. atunci când cânți la pian trebuie să fii atent să respecți ritmul. Nu mai repede, nu mai încet. De asemenea trebuie să fii calm pentru că dacă nu riști să te împiedici în note.
Consider aceste trăsături ceva de dorit. La urma urmei sunt niște trăsături pozitive care te pot ajuta în multe situații de tensiune și criză. După cum vezi, să înveți să cânți la ceva are beneficiile ei, beneficii care nu sunt de neglijat.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: