Probabil ai văzut cel puțin un film la viața ta. Fie a fost pe telefon, sau pe un calculator, sau chiar la cinema. Dar cel mai probabil ai văzut măcar unul la viața ta și ai rămas cu anumite impresii după vizionarea lui. Probabil ai fost vizibil afectat sau probabil doar te-ai bucurat de el. Dar acum că ești în casă te-ai întrebat ce efect au filmele asupra ta?
Îți pot dezvolta o frică
Dacă te întrebi ce presupune aceasta atunci am să îți explic. În momentul în care te uiți la un film vei avea parte de anumite emoții în funcție de film. Dacă e un film de acțiune, de puțină adrenalină. Dacă e un film Horror atunci de puțină frică. Ideea este că aceste emoții puternice nu se duc nicăieri. Dacă în film începi să devii anxios atunci când un bec începe să pâlpâie. Atunci și în viața reala vei simți frică și anxietate într-o situație asemănătoare.
Asta se întâmplă deoarece creierul nostru știe ce urmează să se întâmple. Și începe să intre în stare de alertă și neliniște. Dacă de fiecare dată în film un personaj intră într-o cameră întunecoasă și acolo este un criminal atunci creierul nostru va dezvolta o anxietate față de camerele întunecoase. Deoarece el știe că acolo de fiecare dată a fost un criminal. Poate tu nu realizezi asta conștient, dar creierul tău o va face după mai mult timp.
Filmele ne dezvoltă sentimentul de siguranță în casă
Ți s-a întâmplat vreodată să îți fie frică să mai ieși afară? Probabil că a fost din cauză că afară se va întâmpla ceva rău dacă ieși sau că pur și simplu îți era frică de lumea de afară. Dacă nu ai avut o astfel de frică până acum poți să capeți una de la filme. În glumă sau serios dar e posibil. La fel ca în cazul cu anxietatea față de anumite elemente din filmele horror. Se poate întâmpla la alte tipuri de filme. După o perioadă lungă de uitat la filme ajungem să ne simțim bine acasă și să nu mai vrem să mergem la lucru sau la școală din nou. Dezvoltăm un sentiment de siguranță prea adânc care poate duce la certuri cu familia.