Cât de utilă poate fi o tableta grafica în ziua de azi?

Cât de utilă poate fi o tableta grafica în ziua de azi?

Dacă te interesează arta digitală sau dacă joci osu! atunci cu siguranță ai auzit și ai văzut o tableta grafica. Și probabil știi deja la ce se folosește și cum. Poate că ai una chiar tu. Oricare ar fi situația, aici vei afla la ce este utilă o tabletă grafică și pentru cine. La urma urmei nu te poți aștepta ca toată lumea să lucreze mai bine cu o tabletă în comparație cu un mouse. Și de asemenea trebuie să ții cont de faptul că tableta trebuie folosită doar în anumite situații și nu mereu. Deși este posibil să o folosești în aproape orice situație și pentru mai multe motive.

Grafică digitală

Nu știu dacă acesta este termenul corect, dar pentru a putea desena în mediul digital știm cu toții că nu poți face asta doar cu un mouse sau un touchpad. Ai nevoie neapărat de ceva care se manevrează ca un creion sau ca o pensulă.  Prin urmare o tabletă grafică, de preferabil cu ecran, deși este suficient și una fără ecran. Ține foarte mult de propria utilitate și de cât de bine te adaptezi la așa ceva.
Un lucru important la o tabletă grafică este să aibă puncte de presiune. Adică tableta să fie în stare să își  dea seama cât de tare apeși tu creionul pe acea suprafață. Această funcție este extrem de utilă dacă nu un must-have. Și de să nu uităm de ecran, cu cât mai mare cu atât mai bine ai mai mult loc să adaugi detalii. Iar dacă nu ai bani de o tabletă cu ecran mare, și un ecran mai mic este suficient dacă poți mări imaginea din calculator încât să poți ajunge la acele detalii.

Pentru predat online

Deși pare puțin ciudat la prima vedere, o tabletă te poate scăpa de o tonă de muncă dacă predai sau oferi meditații online. Și cred că poate fi o investiție destul de bună în această perioadă în care foarte multe lucruri se petrec în mediul online. Foarte multe școli s-au mutat pe online până va trece pandemia asta și dacă nu vrei ca elevii să aibă probleme cu materia ta din cauză că nu pot înțelege ce ai scris atunci recomand să folosești o tabletă grafică.

La ce altceva mai poți folosi o tableta grafica?

De asemenea o tableta grafica poate i folosită și la altceva decât bussiness. Ea poate fi folosită și la anumite jocuri. De exemplu osu! este un joc destul de popular în lume. Dacă nu ai auzit de el este vina ta, nu a mea. Poți să îți îmbunătățești precizia cu tableta pe osu și apoi să folosești tot acel antrenament la ce ai tu nevoie.
Fotografie creată de Alex Andrews, de la Pexels

, , , , ,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: