Mătase şi sabie rezumat

Mătase şi sabie rezumat

Nugua era o fată care a trăit printre dragoni iar ei o acceptasera ca pe una de a lor. Ea a trait de când s-a nascut printre ei. De fapt ea a trebuit sa fie o jerfa pentru dragoni ca ei sa aduca ploaie iar ei o adoptasera. Dar într-o zi dragonii au disparut iar ea a ramas singura. Dupa un timp și-a strans pielea de dragon in care dormise a ascuțit o piatra cu care și-a tuns scurt parul și a plecat la drum. În același timp undeva în vazduh pe un nor traia poporul vazduhului înalt în care trăia Niccolo de Spini el avea o casa, un grajd zece porci şi doua vaci. Niccolo trăia din vânat vâna doar porumbei. De data asta Niccolo a urcat pe urcat cel mai inalt munte din cei cinci iar acolo sunt pompele de eter. Pompele absorb eter care ofera insulei consistenţa şi puterea de a pluti. Dar azi erau la pompe şi ducele,fiica ducelui, instructorul, interpretul umbrelor, şi preotul vantului timpului. Apoi el plecă acasă.

Urmatoarea dimineaţă s-a trezit din cauza unei zguduituri. Insula norilor pierdea înalţime! Primul gând al lui Niccolo a fost grajdul. Dar nu a fost nevoie. Pâna la urma insula s-a înţepenit între trei varfuri de munţi. Cei cinci care i-am spus mai sus i-a dat o sanie a aerului şi i-a spus sa coboare şi sa capteze eter de la un dragon adica rasuflarea lui. Şi-a dat drumul cu sania dar pe la jumatatea drumului sania s-a stricat şi el cadea.

Apoi ce şi-a amintit a fost ca s-a trezit langa el era o femeie care avea doua săbii şi care avea o pălărie de care purtau chinezii. Au facut cunoştinţa: Pe femeie o chema Şopot de vânt.  În următoarea secunda ea l-a ridicat şi a plecat pentru ca veneau pe urmele lor murmuruii. Dupa un timp de alergat el a vrut sa faca o mica pauza ea a zburat fara nici o maşinarie si apoi a aterizat in spatele lui. Dupa cinci minute au fugit iaraşi. Dupa ce au omorat multi murmuri iar restul au plecat ei s-au desparţit. A ajuns într-un sat de unde a aflat ca pe un drum se duce o caruţă cu un dragon sa il omoare.

A ajuns la caruţă iar lânga el s-a trezit cu o fată care a zis că îl omoară daca ea va fi descoperita din cauza lui. I-au dat drumul dragonului dar care era de fapt un om deghizat care a fost blestemat ca costumul acesta să se lipeasca de el. Apoi ei trei au fugit însa fata a dat drumul la tigri care au sarit pe Gheara de lotus(capetenia armatei) Iar cei trei au fugit. Dupa un timp au vazut săbii zburatoare şi doi oameni au mers mai aproape . Feiqing (dragonul) i-a recunoscut ca Copila Lunii şi Guo Lao. Ei se bateau. În final Guo Lao a ramas in picioare si se apropia încet de Copila Lunii dar ea avea nevoie de chi ca să continue sa lupte abia atunci ea i-a vazut pe cei trei iar la rugamintea ei Niccolo i-a dat din chi-ul lui chiar şi cu protestele Nuguei(fata) şi ale lui Feiqing. Dupa ce s-a terminat lupta ea i-a zis unde să întrebe de dragoni. La turnurile cu lavă. Pe drum s-au întâlnit cu Li un fanghist. La turnurile cu lavă a intrat doar Niccolo unde a găsit-o pe Şopot de vânt. Apoi a traversat şi Li cu Nugua pe cocorul lui Li. La turnuri Feiqing a descoperit că Li şi Guo Lao sunt nemuritori. Dupa un timp s-au întalnit. Iar Li, Şopot de vânt si Nugua s-au întors  pe malul celalalt dupa Feiqing caci el nu a vrut sa vina pe cocor. Pe mal Gheara de lotus se lupta cu LI şi Şopot de vant în final Gheara de lotus  a fugit la Nugua şi a însemnat-o cu mana purpurie deci avea sa moară. Dar a fost omorat imediat dupa aceea. Au hotarat ca Nugua şi Li să se ducă cu cocorul la cimitirul dragonilor dupa ce il aduce pe Niccolo de la turnuri. L-a adus pe Niccolo iar Şopot de vânt i-a dat una dintre săbii pe Ghimpe de argint şi a plecat Niccolo a luat sabia iar apoi a luat un cocor şi a plecat (cocorii erau mari cat un cal).

,

One response to “Mătase şi sabie rezumat”

  1. F buna cartea….te admir….pt cultura ta…..felicitari parintilor pt educatia primita….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: