Memorii RAM Laptop – Pentru un Multi-tasking mai Eficient


Una din componentele foarte importante într-un calculator sunt memoria RAM. Ce face aceasta? Ei bine el este responsabil cu multi-taskingul. Pentru a înțelege mai bine. Procesorul dă treaba la RAM-i iar RAM-ii o fac. Cu cât sunt ma mulți cu atât procesorul poate primi mai multă treabă. Și cu atât treaba este mai repede și mai eficient terminată. Deci dacă vezi că Laptopul tău nu poate face prea bine multi-tasking o soluție poate fi să cumperi mai mulți RAM-i. Dar câte memorii RAM pentru laptop sunt suficiente?

Minimul din ziua de azi

Astăzi ai avea nevoie de 8 GB de ram pentru treburile zilnice și să fii sigur că poți face mai multe lucruri odată. Adică poți să te pui să scrii un articol ca mine. Dar în același timp și să asculți muzică în căști. E cam neproductiv, dar e posibil.
Sunt convins că vrei să știi și care e minimul pentru gaming. Ei bine, minimul recomandat este de 16 GB. Există și jocuri care rulează cu mai puțin, dar dacă vrei să poți juca acele jocuri la grafici bune, e mai bine 16. Așa ai și ocazia să joci și alte jocuri mai demanding. Și să nu mai dai vina pe RAM-i

Frecvențe și porturi

Acum să nu crezi că poți lua orice Memorii RAM de Laptop și ele o să se potrivească oriunde.memoriile RAM de Laptop au o configurație ceva mai diferită decât cele de Desktop. Dar în genere funcționează pe același sistem la porturi. Adică ambele model vor avea DDR, DDR2 DDR3 sau DDR4.
Următorul lucru de care să ții cont este frecvența. Nu este ceva de care să te sperii în mod normal. Dar dacă frecvența de pe procesor și cea de pe Memoriile ram corespunde ele vor conlucra mai bine. Adică vor lucra pe aceeași frecvență.
Dacă ești interesat să îți cumperi ceva mai multe memorii RAM pentru Laptop atunci poți să intri pe Vexio.
Articol scris de Timo și Fotografie creată de Valentine Tanasovich, de la Pexels


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: