Monitoare cu rată de refresh mare – Pentru o precizie mărită

Monitoare cu rată de refresh mare – Pentru o precizie mărită

Ți S-a întâmplat vreodată să ai un calculator foarte bun, care să poată să ruleze orice joc la mai mult de 60 de FPS-uri, dar să realizezi că nici așa nu reușești să treci de 60 de FPS-uri? Eu și acum am problema asta. Și nu este neapărat o ”problemă tehnică” este din cauză că monitorul tău nu poate să ducă mai mult. Fiecare monitor are o rată de refresh. 30, 60, 75, 100, 120, 144 și tot continuă. Din câte știu cea mai mare este 244 de Herți. Care corespunde cu Cadrele pe secundă. Deci 20 de Herți înseamnă 20 de cadre pe secundă, sau FPS-uri. De  aceea, pentru a avea mai multe FPS-uri este bine să avem monitoare cu rată de refresh mai mare.

La ce ne folosește un monitor mai rapid?

Ei bine cred că se explică de la sine. Monitoarele cu rată de refresh mai mare presupune că filmele și jocurile se vor mișca mult mai fluent. Pentru că, practic, sunt mărite numărul de cadre afișate pe secundă. Dacă înainte aveai 60 de FPS-uri, atunci înseamnă că aveai 60 de cadre, sau poze afișate pe monitor într-o singură secundă. Poate ți se pare foarte mult. Dar vei vedea că are propriile lacune în anumite domenii.
Dacă un obiect se mișcă extrem de rapid la 60 de cadre pe secundă, atunci când vezi același lucru în slow-motion vei vedea obiectul din cadre la o diferență destul de mare unul față de altul. Așa că un monitor mai rapid este extrem de util pentru Gamerii care au nevoie de o precizie și un timp de reacție mărit.

Care sunt costurile și cerințele?

Având în vedere ce oferă un astfel de monitor este de presupus că vei putea cumpăra astfel de monitoare la un preț mai mare. Deși majoritatea oamenilor sunt satisfăcuți cu 60 de cadre pe secundă. Există persoane care au nevoie de o rată de refresh mai mare. Adică gamerii și persoanele care editează video. Pentru ei este important să aibă o fluiditate a mișcărilor pe un monitor. Deoarece asta este treaba lor.
De ținut cont este că pentru a putea folosi un monitor cu mai mult de 60 de Herți este nevoie de un calculator destul de puternic. Pentru că dacă vrei 120 de FPS-uri să zicem, calculatorul trebuie să lucreze dublu față de 60 de FPS-uri.
De asemenea există și niște funcții speciale specifice anumitor monitoare care pot să ușureze treaba calculatorului. Funcții precum V-sync Free-Sync, Flicker Safe și multe altele. Dacă vrei să Cumperi un monitoare cu rată de refresh mare atunci cei de la Emag au niște produse tare interesante în stoc. Poți vedea aici.
Image by Pexels from Pixabay

,

One response to “Monitoare cu rată de refresh mare – Pentru o precizie mărită”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: