Mouse de Gaming – Ca să nu Ratezi Ținta

Mouse de Gaming –  Ca să nu Ratezi Ținta

Cu toții care am jucat vreun joc de tip shooter am avut la un moment dat probleme cu ținta. Mereu adversarii aveau o țintă mai bună ca a noastră. Iar când aveam și noi pe cineva în fața noastră mereu dădeam pe lângă sau dacă îl nimeream niciodată nu era destul. Asta până când am descoperit setările de sensibilitate la mouse. Din joc și din mouse. Dar ca să fii sigur că pe viitor nu mai ai probleme de genul acesta, ți-ar trebui un mouse de Gaming.

Despre sensibilitate și DPI la un mouse de gaming

Fiecare mouse are un DPI maxim. DPI-ul este mai simplu spus sensibilitatea fizică a mouse-ului. Dacă să spunem că ți-ai pus mouse-ul pe un DPI mare atunci când vei mișca cursorul pe ecran vei vedea că este foarte rapid. Pentru că ai nevoie de foarte puțin spațiu pentru a muta cursorul unde vrei.
De ținut cont că dacă ai o sensibilitate(DPI) prea mare este destul de probabil ca atunci când vezi un inamic pe CS:GO să îți ia foarte mult timp să pui ținta pe el. Pentru că trebuie să te adaptezi la acea sensibilitate mare.

Care e faza cu sensibilitatea din setările jocului?

Ei bine aceasta funcționează relativ similar cu DPI-ul unui mouse. Adică dacă scazi sensibilitatea mouse-ului din joc vei vedea că ținta ta se mișcă mai greu și îți va lua mai mult timp să faci o rotire completă a caracterului. Probabil te întrebi acum: ”Dacă pot schimba sensibilitatea mouse-ului din setările jocului, de ce mai am nevoie de un mouse de gaming?”
Bine zis. Dacă vrei un răspuns sincer, este pentru că nu toate jocurile au capacitatea de a mări sensibilitatea mouseului. Majoritatea pot să o scadă dar nu toate pot și să o crească. Și apoi mai este un avantaj pe care mouse-urile de gaming îl au: butoanele laterale. Probabil pentru unii din voi nu vi se pare ceva wow. Dar pentru unul ca mine este un chin să apăs pe ”R” ca să încarc arma. De aceea l-am pus pe un buton lateral de la mouse. Încă nu regret decizia luată.
Dacă ești interesat de un mouse de gaming bun poți găsi unul la Vexio pe linkul acesta.
Fotografie creată de John Petalcurin, de la Pexels

,

3 responses to “Mouse de Gaming – Ca să nu Ratezi Ținta”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: