Placă Video Gaming – Să Ruleze Orice Joc


Să joci un anumit joc necesită anumite cerințe minime de sistem. Altfel s-ar putea ca jocul respectiv nici să nu pornească. Sau dacă pornește să se miște odată cu soarele (adică deloc). De obicei fiecare joc are propriile cerințe. trebuie să ai cel puțin cerințele minime. Nu e problemă dacă ai mai mult decât cere. În unele cazuri e mai bine. Acum, sunt convins că ai ajuns aici deoarece vrei să îți iei o placă video mai bună decât cea pe care o ai acum. Probabil cauți să o înlocuiești pentru că nu duce Skyrim sau GTA 5. Nu te condamn, sunt destul de stricte jocurile în ziua de azi. Ok, hai să mai aruncăm o privire la câte o Placă Video de Gaming.

Cerințe minime

Jocurile din ziua de azi sunt foarte demanding. Adică cer foarte mult ca să funcționeze cum trebuie. Așa că trebuie să fii pregătit pentru ceea ce vrei să joci. De exemplu unele jocuri cer un anumit tip de placă video sau una mai bună decât aceea. Altele cer doar să aibă un anumit număr de memorie video. De asemenea numită și VRAM.
Dar ce este important cel mai mult la o placă video este Lățimea de bandă. Este cea mai importantă deoarece acționează ca și o conductă care trebui e să umple rezervorul, care sunt VRAM-ii. Dacă conducta e prea mică, atunci nu vor apuca niciodată să umple rezervorul. Iar rezervorul va avea o anumită capacitate care va fi mereu nefolosită.

Atenție la port

înainte de a te uita și a pune ochii pe o anumită Placă Video de Gaming fii atent al port. Pentru ca placa respectivă să poată fi folosită în calculatorul tău trebuie să fie introdusă într-un anumit port. Dacă placa nu se potrivește cu portul atunci ai cumpărat placa degeaba.
Poți vedea ce port are direct pe placă sau poți să folosești CPU-Z să vezi. Arată cam la fel ca în poza de mai jos.

Acolo la Memory>Type scrie DDR 3. Da, seamănă cu portul de la RAM-i , deci e mai ușor de identificat. Poți lua programul CPUID CPU-Z pe gratis dacă dai click pe link.

Recomandări placă video gaming

Aici ai o listă cu plăcile video pe care le recomand. Eu am ales cerințele minime ca să poată rula majoritatea jocurilor din ziua de azi. Adică 4 GB de VRAM și o lățime de bandă de 128 de bits. Dacă găsești ceva care este mai sus decât atât atunci este ok.

Placa video Gainward GTX 1650 SUPER Pegasus

Placa video Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC

Placa video Sapphire Radeon RX 5500 XT PULSE 4G

Placa video AMD Radeon Pro WX4100

Placa video Gigabyte Radeon RX 5500 XT GAMING OC 4G

Placa video MSI GTX 1650 Gaming X – 4GB

Dacă vrei să vezi mai multe sugestii atunci poți intra aici. Recomandările mele sunt doar o parte din tot. Poți să îți iei timp să vezi mai multe modele ca apoi să te decizi.


5 responses to “Placă Video Gaming – Să Ruleze Orice Joc”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: