Șah pentru 3 persoane

Șah pentru 3 persoane

Acum mai mult timp am aflat și eu că există Șah pentru 3 persoane, da pentru 3 persoane. Adică 3 persoane joacă în același meci pe aceeași tablă fiecare cu pionii lui.

Eram și eu curios așa că m-am decis: Ce-ar fi dacă mi-aș face eu propriul meu Șah în 3? zis și făcut. Am luat de la mama 4 foi A3 pe care să printez tabla de joc (era cam mare pentru că era rotundă).

Acum mai era o problemă: pionii. Nu aveam decât 2 seturi de pioni, alb și negru. Mai trebuia încă 1 set, nu prea voiam să cumpăr încă 2 seturi doar pentru a folosi unul dintre ele. Prin urmare mi-a venit o idee ingenioasă, ei bine nu chiar, dar era bună: ce ar fi dacă l-aș construi din lego? Fratele meu mai mic Iosua avea seturile de lego de la mine așa că le-am folosit pentru a crea un set complet. La final când ne-am uitat nu prea arătau ele a piese de șah dar era o rezolvare a problemei.

Acum mai trebuia doar să îmi găsesc 2 adversari de joc. A fost simplu Iosua voia să joace, a fost mai greu să o conving pe mama dar am reușit.

Meciul

Le-am explicat regulile timp de minute ca să fiu sigur că le-au înțeles. Dar aici m-am înșelat după explicațiile mele au mai stat vreo 15 minute să îmi pună întrebări, întrebări care m-au pus și pe mine în încurcătură.

După ce am terminat explicațiile am început jocul a decurs normal, cu unele mici nelămuriri. În timp ce eu mă gândeam pe cine să atac, am văzut o mișcare greșită a lui Iosua. Tocmai mă pregăteam să mut și să-i mănânc tura când mama îl avertizează și el își retrage mutarea. Tot așa și la alte mutări.

Când în final am văzut o oportunitate să îl atac serios pe Iosua n-am mai stat pe gânduri, am mutat și gata, nu mai avea o tură. Numai că după asta mama a mutat o tură de a ei în teritoriul meu. Nu prea îmi convenea, voiam să o scot de acolo. Cum piesa mea de la iosua nu era amenințată de nicăieri am mutat un cal și am atacat tura mamei. Atunci am avut loc de unul din cele mai puternice emoții ale mele. Mama a mutat regina ei chiar în fața regelui meu fiind apărată de tura de mai înainte.

Vă dați seama ce șoc pentru mine, primul eliminat din jocul creat de mine, la care m-am chinuit 1 săptămână. M-am lăudat că bat pe toată lumea și iată-mă în șah mat și încă de o mișcare pe care ar putea să o facă și un începător.

Mai jos aveți poze cu tabla de șah și piesele:

Dacă vreți să vă cumpărați varianta în original aveți aici mai multe informații:

Videoclip de prezentare

De unde poți cumpăra:

https://www.vat19.com/item/three-man-chess

Regulile (sunt pe engleză)

http://3manchess.com/rules/

Sau un tutorial interactiv vizual:

http://3manchess.com/tutorial/

Sper că v-am distrat cu întâmplarea mea despre cum a fost primul scos din propriul joc 🙂

,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: