Setup pentru un profesor care predă online

Setup pentru un profesor care predă online

Mai mult sau mai puțin fiecare profesor predă online în această perioadă. Și câteodată este destul de dificil să predai fără să ai ustensilele necesare. Sunt deja sigur că majoritatea persoanelor consideră că un calculator normal sau un laptop este suficient pentru a preda. Totuși nu este chiar așa. Pentru a reuși să predai mai eficient și la un nivel mai bun ai nevoie de un setup pentru un profesor care predă online. Nu orice setup poate satisface nevoile acestea. Mai ales la un profesor care predă la mai mult de 10 clase. Trebuie să ții cont de faptul că temele și lecțiile au nevoie de un loc de stocare. Și vă vine să credeți sau nu, sunt mult mai mari decât credeți. Așa că hai să vedem ce include un astfel de setup.

Un calculator cu un spațiu de stocare mare

Da poate părea puțin ciudat, dar pentru un profesor una din marile probleme este stocarea. ȘI anume să nu aibă loc pentru a descărca temele elevilor și pentru a le evalua. Cu atât mai mult, dacă profesorii spun că nu mai au spațiu pe calculator pentru a le citi temele elevii vor protesta spunând că nu sunt tratați corect. Vrem să evităm acea situație pe cât posibil.
Dacă spui că ar fi mai bine ca profesorul să șteargă tema elevului din calculator după ce i sa acordat nota. Nu este o idee rea, dar ce te faci dacă profesorul acela trebuie să păstreze lucrarea ca dovadă pentru nota respectivă. Nu rezolvă situația, nu? Așa că un calculator sau laptop cu 500 de GB de stocare ar trebui să fie suficient. Sau, dacă simți că nu va fi suficient atunci poți să optezi pentru 1 TeraBit sau chiar 2, depinde de nevoile tale. Mai bine să ai mai mult decât să regreți mai târziu. Un calculator nou nu este tocmai ieftin, prin urmare aici ai calculatoare între 500 și 1000 de lei care au 1 TB de stocare.

O cameră decentă sau una performantă

Deși poate nu vezi nevoia pentru o cameră performantă. Dar cred că știi de ce ai cel puțin nevoie de o cameră decentă. Profesorii de regulă explică cel mai bine atunci când se folosesc de o tablă sau când au diverse obiecte cu ei. Dar ce te faci dacă camera pe care o folosești pentru a explica filmează foarte prost. Nimeni nu ar înțelege ce încerci să explici tu acolo pentru că nu pot vedea clar ce le arăți.
Bine, nu spun că trebui să îți iei o cameră 8K dar minimul care este recomandat este cel puțin Full HD. Și cred că puțin peste nu strică. De asemenea un mic sfat pentru profesorii care citesc acest articol. Dacă vreți ca elevii să fie în stare să citească ce scrie pe tablă atunci mai bine aliniați camera pe care o folosiți cu tabla. Noi elevii nu putem vedea ce scrie pe tablă dacă ne uităm din lateral. Ca să nu mai vorbim de faptul că o cameră nici nu filmează precum ochiul uman.
De asemenea, va trebui totuși să te asiguri că este curat în casa smart înainte de a porni camera. Nu cred că vrei ca elevii tăi să vadă dezordine pe cameră, nu? ȘI apropo Logitech face camere bune care te ți aproape o viața, ai link aici.

O tabletă grafică

Aici nu mă refer pentru profesorii de desen ci pentru toți profesorii în general. Este o altă metodă de a scăpa de o tablă totodată te ajută să predai de acasă mai bine și mai eficient. O tabletă poate fi folosită și pe post de tablă în așa fel încât să scrii normal cu mâna ci nu cu un mouse. Am avut la un moment dat șansa să folosesc una și trebuie să recunosc că am avut o experiență chiar plăcută.
Este mult mai ușor să scrii pe o tabletă cu un creion special decât cu un mouse pe ecran. Astfel poți desena acele reprezentări mult mai bine. O tablă grafică este cu atât mai recomandată profesorilor care au neapărat nevoie de o tablă pentru a-și preda materia. La materiile precum Fizică, Matematică, Chimie, etc. Poți găsi niște tablete ieftine pe Vexio, cel.ro sau evoMAG.

Un microfon bun sau o pereche de căști cu microfon

Și ultimul lucru pe care vreau să îl adaug pe această listă este un microfon bun sau măcar un microfon care să se audă bine. Pentru că de multe ori se întâmplă ca microfonul profesorului să prindă niște noise și astfel profesorul să se facă de neauzit. De aceea este recomandat un microfon bun. Nu trebuie să fie unul scump, ci doar unul care să se audă.
Și pentru a nu avea microfonul și căștile separat poți să cumperi niște căști care au deja microfon. Unele de tipul over-ear sunt mai confortabile pe termen lung și sunt mai recomandate. Pentru niște oferte bune puteți vizita Emag, evoMAG, sau cel.ro.
ȘI cu asta am încheiat lista unui Setup pentru un profesor care predă online. Dacă crezi că am uitat ceva, poți să îmi dai un mesaj sau să lași un comentariu.
Fotografie creată de August de Richelieu, de la Pexels


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: