SSD sau HDD – Ce să aleg să fie mai bine?


SSD sau HDD? Solid State Drive sau Hard Disk Drive? Este o întrebare destul de bună, pentru că ambele părți au avantajele și dezavantajele lor. SSD-ul este . mai rapid în timp ce HDD-ul este mai mare și mai ieftin. Cel mai bine ar fi să te întrebi tu pe tine în ce situație ai nevoie de una sau de cealaltă.

SSD-ul Regele vitezei

Poate e cam mult spus rege din doar 2 candidați dar pe de o parte așa este. Față de un HDD de cam aceeași calitate este cu mult superior când vine vorba de viteză. Există cazuri în care un calculator s-am mișcat aproape de 3 ori mai rapid cu un SSD decât cu un HDD.
Totuși, ar trebui să aibă și un defect pe undeva, nu-i așa? Adevărul este că are un defect destul de interesant. După o anumită perioadă, adică 1-3 ani, SSD-ul începe și își pierde din siguranță și viteză. Așa că este recomandat să îl schimbi odată la 1-2 ani.

HDD-ul Seiful perfect

Adevărat, e cam mult zis ”seiful perfect” dar spre deosebire de SSD cam așa e. HDD-urile sunt mai mari și mai grele. Zici că e plin cu fiare unul din ele. Ele stochează datele pe piese mecanice, în timp ce SSD-ul stochează datele pe piese digitale.
E adevărat că un seif nu e tocmai ieftin, dar când vorbim de HDD-uri e altă treabă. Față de SSD-uri este cu mult mai ieftin. Și este recomandat să îți stochezi datele pe HDD. Programele pot rămâne și pe SSD.. La HDD nu trebuie să te îngrijorezi ca trebuie să îl schimbi după 3 ani. Este destul de durabil.
În schimb nu este la fel de Rapid ca un SSD de aceeași scală. Acesta ar fi un dezavantaj destul de mare. Poți să îți rogi moartea uneori așteptând să se încarce Windows-ul. Am experimentat și eu situația.

Așadar, SSD sau HDD?

Cred că răspunsul la întrebarea asta nu e una sau alta, ci amândouă. Ideal este să ai SSD-ul pentru windows și Programe sau jocuri și să ai HDD-ul pentru fișiere sau jocurile prea mari, GEn GTA %. Cei 89 de GB ai săi pot deveni o problemă cândva.
Articol scris de Timo și fotografie de la TechRadar


One response to “SSD sau HDD – Ce să aleg să fie mai bine?”

  1. […] Hard Disk-ul este componenta care păstrează toate informațiile pentru a fi accesate oricând și în orice situație. Te poți gândi la hard disk ca la la o carte pe care o ai mereu cu tine. În ea scrii tot ce vrei să ții minte. Calculatorul stochează fișierele de la aplicații, poze, melodii, diverse documente text, jocuri, etc. Calculatorul trebuie să fie în stare să poată accesa acea informație oricând. Desigur există și memoria de scurtă durată, memoria RAM. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: